Project

European Panther Program

Binnen het Panther Program ontwikkelen deelnemers hun business idee tot een financierbaar en duurzaam businessplan. Het programma bestaat uit een intensief trainings- en coaching traject van 5 sessies waarin lezingen, werksessies en pitchactiviteiten gecombineerd worden. Elke sessie (van woensdag tot en met vrijdag) wordt georganiseerd op een andere locatie en wordt gehost door organisaties die uitblinken in ondernemerschap.

Wat houdt het project in?

Projectdoelstelling

Het programma is gericht op het stimuleren van ondernemerschap en innovatie in het MKB, inclusief het leren van internationale peers en biedt een unieke kans om te leren van en geïnspireerd te worden door verschillende lokale ecosystemen in Europa en om deze kennis te verankeren in het ontwikkelingstraject van uw onderneming.

Resultaat

Yvonne Kirkels, docent, onderzoeker Innovatiemanagement en verbonden aan het lectoraat Business Entrepreneurship, kijkt met plezier terug op de eerste afgeronde reeksen trainingen. “De feedback van de deelnemers was positief.” Zo gaven deelnemers van een groot technologiebedrijf in gedistribueerde grootboektoepassingen aan dat zij tijdens het Panther-programma waardevolle feedback ontvingen over hoe zij nieuwe markten konden benaderen en de verbinding tussen nieuwe technologie en bestaande activiteiten op de juiste manier tot stand konden brengen. “We hebben veel geleerd over veerkracht, ecosystemen en scenario-denken en dat heeft geleid tot een beter begrip van onze omgeving. Ook van de andere deelnemers en van de verschillende markten waarin zij actief zijn, hebben we veel opgestoken.” Een ander onderzoeksteam gaf te kennen dat het Panther-programma handige tips and tricks bood om het bedrijf te verbeteren en uit te breiden.“Het opgebouwde netwerk van ervaren coaches en ondernemers is van grote meerwaarde geweest voor de deelnemers. Bovendien zijn er belangrijke contacten gelegd voor de verdere ontwikkeling van de onderneming. Een absolute aanrader dus!”


Partners

Betrokken partijen: Flanders Business School (KU Leuven),  University of Twente, OU Heerlen.  


Startdata

Session 1: Me, Myself and my Venture
28-30 September 2022, Twente

Session 2: Defining the Scope of your Opportunity
19-21 October 2022, Leuven

Session 3: Designing your Opportunity
30 November - 2 December 2022, Heerlen

Session 4: Delivering the Promise
14-16 December 2022, Eindhoven

Session 5: Designing (and Scaling) a Sustainable Resource Configuration
25-27 January 2023, Antwerp


  • Lees hier het artikel: 'Limburgse bedrijven in maintenance lanceren gezamenlijk open innovaties.'

  • Deelnemers vertellen over het programma op de website van Flanders Business School.

  • European Panther Program in het nieuws.


Contact

Foto van persoon

dr. Y.E.M. (Yvonne) Kirkels

Docentonderzoeker