Systems Engineering
De systemen om ons heen worden steeds complexer en vragen om diepgaand inzicht en efficiënte oplossingen. Ons doel is om partijen te ondersteunen bij het begrijpen en optimaliseren van deze complexe systemen, die cruciaal zijn voor technologie, infrastructuur en dagelijkse processen. Bij Fontys zetten we ons in voor vooruitstrevend onderzoek op het gebied van Systems Engineering.
Systems Engineering bij Fontys
Het onderzoeksteam, bestaande uit ervaren wetenschappers en getalenteerde studenten, werkt samen met diverse partners. Wij combineren technische expertise met strategische inzichten om duurzame en efficiënte oplossingen te ontwikkelen. Door toepassing van slim gekozen methoden en tools, leveren wij onderzoek dat theoretisch onderbouwd maar vooral ook praktisch toepasbaar is. Ons doel is om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksresultaten direct bijdragen aan een betere uitvoering van projecten.
Onderzoeksleider
Het onderzoek binnen Systems Engineering wordt aangestuurd door onze ambitieuze onderzoeksleider Miciel van Osch
Onderzoeksgebieden
Thema Systems Engineering richt zich op het verbeteren van functionaliteit, produceerbaarheid, onderhoudbaarheid, en duurzaamheid van producten tijdens de ontwikkelingsfase. Juist in deze fase kan het gedrag van een product over zijn levenscyclus significant worden beïnvloed. Gezien de toenemende complexiteit van producten en systemen is het essentieel dat engineers methodieken hanteren om deze complexiteit te managen. Het lectoraat speelt een coördinerende rol in het zevenjarige groeifondsproject ‘NXTGEN-SE’, waarbij Fontys de grootste aannemer is.
Onderzoeksprojecten
•KIEM Robpay
•QRM 4.0
•Riley
Verbinding met onderwijs
Voor studenten
Studenten kunnen het hele jaar door contact leggen met bedrijven die actief zijn in de technieksector. Op het platform van Fontys Meet & Match staan meer dan 500 bedrijfsprofielen. Log in en kies met welke bedrijven je in contact wilt komen. Ook Fontys docenten en onderzoekers kunnen hier terecht om de juiste connectie te maken.
Heb je al een profiel?
Als je al een profiel hebt op dit platform, dan kun je via deze link jouw persoonlijke link opvragen.
Nog geen profiel, wel interesse?
Wil je wel gebruik maken van deze uitgebreide bedrijvendatabase en heb je nog geen profiel? Dan kun je als student via deze link een profiel aanmaken.
Fontysmedewerkers
Wil je als Fontysmedewerker een kijkje nemen in de database ga dan naar deze link.
NXT GEN Hightech Smart Industry Capability Booster
De onderzoeksgroep Systems Engineering is betrokken bij het landelijke project NXTGEN Hightech Smart Industry Capability Booster. Doel van dit project is om Europa te leiden naar het meest flexibele ecosysteem in de maakindustrie en Industrie 4.0 te omarmen voor een competitief voordeel. Een van de onderdelen van dit project is het trainen van werknemers in digitale vaardigheden. Vanuit Fontys leveren we hier een bijdrage aan via onder andere een workshop-programma rondom Systems Engineering.
Podcastserie
Wil je meer weten over hoe System Engineering in de praktijk? Luister de podcastserie System Engineering Conversations waarin (onderzoeks)medewerkers van Fontys en het bedrijfsleven aan het woord komen over System Engineering. Vragen die aan bod komen in deze serie: Wat is het? Wat doet een bedrijf ermee? Wat kunnen we onze studenten hierover leren? Klik op onderstaande buttons om naar de laatste aflevering of podcastreeks te gaan.
De laatste podcast
Naar de spotify pagina
Systems Engineering Tidbits
In de 'Systems Engineering Tidbits' geeft Erik Puik, lector Smart Manufacturing bij Fontys, waardevolle tips en inzichten. Via deze korte artikelen op LinkedIn blijf je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van Systems Engineering. Klik op de button hiernaast om naar de overzichtspagina te gaan.
Partners
Interne Partners
Kennispartners
Externe partners
Kennisteam en contact
Om te ontdekken hoe wij kunnen ondersteunen, nodigen wij u uit om contact op te nemen en/of ons te volgen op social media. Samen realiseren we de oplossingen van de toekomst.