Fontys, TEC for Society & SDGs

De maatschappij heeft mensen nodig die de duurzaamheid van onze economie en daarmee de toekomst van onze planeet voorop stellen. Bij Fontys leiden we deze mensen op. Wij stimuleren studenten om altijd en overal zelf na te denken. De landsgrenzen zijn voor deze nieuwe generatie niet relevant, de wereld is het toneel. De Sustainable Development Goals (SDGs) vormen een prachtige inspiratiebron voor deze jongen mensen. Fontys ondertekende de intentieverklaring, het SDG-charter en levert daarmee een bijdrage aan het realiseren van deze doelen

Ondertekende intentieverklaring

SDGs en bedrijfsvoering

De Dienst Huisvesting & Facilitaire Zaken (H&F) heeft een ambitieuze Duurzaamheidsagenda 2020-2023 opgesteld, die we hier beknopt presenteren. Het eigen duurzaam handelen van Fontys zal ook een opstap vormen naar het implementeren van duurzaamheidsontwikkelingen in het onderwijs en onderzoek. Ook dat zien we als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We geven de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties (SDGs) een centrale plek in onze Duurzaamheidsagenda. Op basis van zeven geselecteerde SDGs formuleerden we vier duurzaamheidsthema’s.