Jaïr Franken

Jaïr Franken
Opleiding: CO-IEMES
Onderneming: Disrockery

In april 2007 begon Jaïr aan een avontuur. Hij volgde toen zijn eerste dansles in de stijl breakdance. Vanaf de eerste les was het raak en zijn liefde voor de dans en de cultuur was rauw en puur. Vanaf dat moment wist hij het zeker, hij zou en moest in deze cultuur groot worden en daar zijn werk van maken. Nu bijna 10 jaar later is hij al ruim 5 jaar zelfstandig ondernemer in de danswereld.

In deze kleine en groeiende wereld werkt hij onder de naam Disrockery op het gebied van communicatie en productie op allerlei verschillende evenementen en producties in de danswereld. Zo was hij onder andere executive producer van het theaterstuk Dreamscape, set assistent tijdens de filmproductie “DUST” (genomineerd voor “Best experimental” – Eindhoven Film Festival) en stage manager bij verschillende evenementen en festivals zoals The Notorious IBE en Open Your Mind.

In 2016 is hij gestart met weer een nieuw concept, NBL (Nederlandse Breakdance League), waarbij de basis ligt in het groot maken van de breakdance wereld. De start in 2016 werd gemaakt met een competitie voor jongeren t/m 18 jaar. Tijdens de competitie dansen de jeugdige danser in 6 verschillende categorieën, zowel solo als in een groep. Na een succesvol eerste jaar met 10 evenementen en meer dan 2000 bezoekers gaat de NBL in 2017 van start met seizoen 2 van de competitie en zal het merk zich nog meer ontwikkelen en uitbreiden.