Loïs van Werkum

Loïs van Werkum
Studie: CO-IEMES
Onderneming: Zaya Jewellery

Er zijn weinig sieraden op de markt die betaalbaar zijn én hoog in kwaliteit. Daar wilde Loïs graag verandering in brengen. De webshop Zaya Jewellery is in december 2018 opgericht met de focus op luxe, hoge kwaliteit sieraden voor een betaalbare prijs.

Loïs startte Zaya Jewellery omdat ze daarin haar interesses kwijt kon: fashion, design, marketing en social media. Het werd al snel duidelijk dat een webshop in sieraden dé uitdaging was voor Loïs. Dankzij Zaya Jewellery kreeg ze de mogelijkheid om een product, volledig naar haar smaak op de markt te zetten.

Op dit moment zit Zaya Jewellery vol in de groei: het bedrijf is klein begonnen met verzendingen in alleen Nederland, maar is in een korte tijd al enorm gegroeid. Inmiddels lopen klanten over de hele wereld rond met sieraden van Zaya Jewellery. Er staan zelfs samenwerkingen met Vogue, L’officiel en Etihad Airways op de planning. Hiernaast zijn de sieraden in boutiques in Milaan en Valencia te koop.

Alle sieraden die Loïs ontwerpt, gaan door naar de fabriek in India. Hier wordt elk item met veel liefde en passie gemaakt, om vervolgens verkocht te worden op de website www.zayajewellery.com. Dankzij een grote Instagram fanbase (@zayajewellery) bereikt Loïs duizenden klanten.

Zaya Jewellery heeft een hoop leuke plannen voor de toekomst, waaronder pop-up shops in verschillende Europese hoofdsteden, grotere collecties en exclusieve offline verkooppunten over de hele wereld. Hiernaast wil Loïs flink ‘scalen’ met haar bedrijf. De Fontys Studentondernemersregeling helpt haar hier enorm bij omdat ze via deze regeling hulp en coaching krijgt van de juiste personen. Hiernaast krijgt Loïs de mogelijkheid om haar afstudeerstage bij Zaya Jewellery te doen waardoor ze haar tijd optimaal in haar bedrijf kan steken.

‘De basis voor mijn bedrijf staat, maar dankzij de SOR-status krijg ik de mogelijkheid om nóg harder te groeien. Ik ben onwijs blij dat ik in een traject ben gekomen waar ik hulp vanuit de juiste hoeken kan krijgen.’