Rick van Boxtel

Rick van Boxtel
Studie: ICT & Technology
Onderneming: RVB Digital

Rick van Boxtel is in februari 2019 afgestudeerd als student ICT & Technology. In de maanden na zijn afstuderen is er veel veranderd in zijn leven. Zijn eerste plan was om escaperooms te automatiseren met een zelfgemaakt IoT (Internet Of Things) framework, maar al snel kwam hij erachter dat de meeste escaperooms dit te duur vonden. Daarom is Rick van Boxtel als freelancer aan de slag gegaan.

Al snel kwamen er via zijn website veel opdrachten binnen. Door zijn brede kennis van techniek, programmeren en cyber security, kon Rick het vertrouwen winnen bij (grote) technische bedrijven.

Rick werkt aan projecten voor verschillende sectoren. Industriële automatisering, Automotive, IoT, Food & Agri, Consumentenproducten en startups. Hij vindt het leuk om met veel verschillende klanten te werken. “De ene keer sta ik voor een start-up met drie medewerkers en de andere keer sta ik voor een bedrijf met meer dan 300 mensen in dienst. Dat is soms wel echt even schrikken.”

De projecten waarvoor Rick is gevraagd zijn divers. Zo heeft hij voor de scheepsvaart een IoT apparaat mogen maken dat het dieselverbruik en de locaties van de schepen verzameld en naar een “Google Cloud” omgeving stuurt. Deze data worden verzameld voor bedrijven en de overheid. Zij zullen samen deze data gaan analyseren om de ecologische voetafdruk van deze sector te verbeteren. Dit project was volledig geprogrammeerd in C en C++.

Daarnaast heeft Rick ook een testmachine mogen ontwikkelen voor een groot verpakkingsmachine-bedrijf. Dit testsysteem was volledig geprogrammeerd in LabVIEW, met producten van National Instruments. De testmachine kon de verpakkingsmachines die het bedrijf maakte volledig geautomatiseerd testen.

De laatste maanden heeft Rick van Boxtel echt leren ondernemen. Onderhandelen, offertes maken, zorgen dat de facturen betaald worden en er natuurlijk voor zorgen dat de klant tevreden is! Rick heeft wel nog moeite met het nemen van (financiële) risico’s.

Het gaat nu erg goed met Rick zijn freelance bedrijf, hij is nu al aan het plannen voor opdrachten die pas over een half jaar gedaan kunnen worden. 

Het komende jaar gaat Rick zich focussen op het creëren van een bedrijf dat zich specialiseert in IoT en testsystemen.

“Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Alle aspecten van het ondernemen én het programmeren/ontwikkelen vind ik fantastisch. De droombaan heb ik al, maar in de komende jaren wil ik er een groot bedrijf van maken.”