Sanne Meijer

Sanne Meijer
Studie: Technische Bedrijfskunde
Onderneming: CROSS

CROSS. Een modieuze veiligheidsschoen die bedoeld is voor vrouwen. Deze schoen is ideaal voor vrouwen die tijdens het werk moeten wisselen van schoeisel en dit zat zijn.

De CROSS schoen zal een compromisloze veiligheidsschoen worden waarbij gekeken wordt naar comfort, stijl én veiligheid in plaats van het conventionele principe: op de eerste plaats veiligheid en daarna comfort en geheel verwaarloosbaar; de stijl van de schoen.

De CROSS veiligheidsschoen onderscheidt zich door haar veilige, tijdbesparende en representatieve modieuze look gedurende de gehele dag.

Het idee voor de onderneming CROSS is gestart tijdens de stage periode bij de opleiding Technische Bedrijfskunde. Er moest veel gewisseld worden tussen de productievloer en het kantoor. Omdat de S3 veiligheidsschoenen die de markt aanbiedt niet representatief zijn, voelde het als noodzaak om te wisselen tussen de veiligheidsschoenen en de dagelijkse schoenen. Deze frustratie groeide op moment dat aan het licht kwam dat EMMA safety footwear een hele business lijn van S3 veiligheidsschoenen voor mannen in het assortiment heeft. Oftewel S3 veiligheidsschoenen die wél representatief op een pantalon staan.

"De Studentondernemerstatus zorgt ervoor dat mijn bedrijf sneller kan opschalen!"

De frustratie is gedurende de minor Explore Your Entrepreneurship omgezet tot een concreet idee en uiteindelijk zelfs tot een bedrijf. Met de handvaten verkregen uit de minor en in samenwerking met de Studentondernemerstatus, is het mogelijk om CROSS sneller op te schalen. De Studentondernemerstatus maakt het namelijk mogelijk om af te studeren in je eigen onderneming. Dit zou dus betekenen dat er voor een half jaar lang minimaal 40 uur per week in het bedrijf gestopt kan worden. Dit maakt het mogelijk om in oktober 2020 de eerste modieuze veiligheidsschoen op de markt te introduceren. Om vervolgens direct nieuwe ontwerpen te ontwikkelen en een nieuw model begin 2021 te introduceren.