Tieme Goedendorp, Simcha van Helvoort en David van Keulen

Tieme Goedendorp, Simcha van Helvoort en David van Keulen
Studie: Toegepaste Wiskunde
Onderneming: Tau Omega

Tieme, Simcha en David hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie Toegepaste Wiskunde. Vanaf een bedrijfskunde les in het tweede studiejaar kregen zij alle drie de ambitie om voor zichzelf te gaan beginnen. Tijdens het derde studiejaar begon het ondernemerschap pas echt te kriebelen. De gezamenlijk uitgevoerde projecten bevielen zo goed, dat ze dit wilden voortzetten. Tijdens een avondje bier drinken is het idee voor Tau Omega, toen nog als woordgrap, ontstaan.

Na de keuze voor het ondernemerschap te hebben gemaakt, hebben zij de hulp van het CvO ingeschakeld. Door verschillende coaching sessies met een Business Developer van het CvO hebben de ideeën voor een eigen onderneming meer vorm gekregen. Door met vele bedrijven in gesprek te gaan, is een mooi overzicht gemaakt van de geïnventariseerde problemen binnen deze bedrijven.

Het probleem dat uit veel gesprekken naar boven is gekomen, is dat bedrijven enorm veel data hebben, maar niet weten wat met de data gedaan kan worden en hoe deze geanalyseerd dient te worden. Tieme, Simcha en David spelen op dit probleem in door op uur- en projectbasis data-analyse te gaan verkopen aan deze bedrijven. De oplossingen die zij aanbieden zijn vooral op basis van Machine Learning, een hele nieuwe markt waar veel vraag naar is.

Op dit moment doen Tieme, Simcha en David al het werk nog zelf, van acquisitie tot de uitvoering van projecten. In de toekomst willen ze echter uitgroeien tot hét bedrijf waar je moet zijn voor toegepaste Machine Learning en waar je tijdens je studie over droomt om te mogen werken.

Mooie toekomstplannen.!