Willem Louwers

Willem Louwers
Studie:
Technische Bedrijfskunde
Onderneming: LOUERS Vodka

Op 18 jarige leeftijd ontstond het idee bij Willem Louwers om de ultra premium vodka markt te veroveren. Dit idee is ontstaan in een van de meest exclusieve nachtclubs in St. Tropez, Les Caves du Roy. Wat hem daar opviel was het aanbod van vodkaflessen dat aan de tafels werd besteld en op de bar stond geëtaleerd. Wanneer je de flessen naast elkaar zou zetten, valt op dat al deze flessen een vergelijkbaar design, een glazen wand en een label hebben.

Dit heeft Willem aan het denken gezet, aangezien tegenwoordig mensen juist een fles bestellen om onderscheidend te zijn en (misschien onbewust) een bepaalde status over te brengen. Wanneer al die flessen op elkaar lijken verwatert dat effect dus. Dat is het moment geweest waar LOUERS vodka is ontstaan.

Na vele design pivots en gesprekken met producenten is het Willem gelukt een zeer uniek en onderscheidend product te ontwikkelen. Inmiddels staan verschillende exclusieve clubs in Nederland, St. Tropez en Shanghai al in de rij om LOUERS vodka in hun assortiment op te nemen. Begin 2018 zal LOUERS vodka in productie gaan waarbij de sky the limit is.