Cursussen en trainingen

Professionele en persoonlijke ontwikkeling - Een leven lang bewegen

Ben jij die sportprofessional die zichzelf graag verder wilt ontwikkelen op het gebied van sport, welzijn en gezondheid? Wil jij beter worden in je vak of juist jezelf verbreden in een bepaald onderwerp? Ook dan ben je bij Fontys aan het juiste adres! Bij Fontys hebben we een uitgebreid aanbod voor professionals en werkgevers, van kortdurende cursussen tot voltijd masters en interessante kennisevents.

Cursussen en trainingen op het gebied van sport, welzijn en gezondheid

Continu zijn we bezig met de ontwikkeling van een passend aanbod voor het werkveld. Mis je een bepaalde cursus, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Hieronder vind je het actuele aanbod van cursussen en trainingen van Fontys Sporthogeschool.

Fontys Sporthogeschool Events

We hechten veel waarde aan een goede relatie met het werkveld, onderzoekspartners, alumni en andere stakeholders zodat we kennis met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Dat doen we op velerlei manieren, offline en online. Een van de manieren om kennis te delen is door middel van het organiseren van evenementen. Zo hebben we op 12 november 2020 het online event de 'Dag van het Sportonderzoek' georganiseerd en op 21 januari 2021 en 22 januari 2022 hebben we een vernieuwde versie van het jaarlijkse 'werkveld symposium - Een leven lang bewegen' georganiseerd. Ook in 2023 organiseren we weer het werkveldsymposium. Wil je meer informatie of je hiervoor aanmelden, kijk dan op de website Een leven lang bewegen

Voor degenen die graag stappen willen maken in hun carrière of zichzelf willen verdiepen, hebben we een tweetal masters en diverse cursussen ontwikkeld. Regelmatig organiseren we voorlichtingen omtrent onze studies voor professionals.

> Online voorlichtingen Fontys Pro

Meerdere keren per jaar zijn er naast de voorlichtingen voor het reguliere onderwijs ook (online) voorlichtingen voor cursussen en (master) opleidingen die speciaal zijn ontwikkeld voor na je studie bij Fontys Hogescholen. Het complete aanbod van bij- en nascholing kun je hier vinden. Fontys Sporthogeschool heeft ook een bij- en nascholingsaanbod ontwikkeld naar aanleiding van de groeiende vraag vanuit het werkveld sport, welzijn en gezondheid (zie de cursussen hierboven).

Eerst volgende voorlichtingsdagen voor de master Healthy Ageing en de master Sport- en Bewegingsonderwijs zijn op 22 maart (live) en 19 april (online).

> Masterclasses

Nieuw zijn de gratis Masterclasses die Fontys Sporthogeschool aanbiedt. Graag willen we er ook zijn na je HBO en je de mogelijkheid bieden om je te verdiepen in relevante onderwerpen op het gebied van sport, welzijn en gezondheid. Door het aanbieden van Masterclasses delen we niet alleen onze kennis, maar hopen we ook de verbinding met het werkveld te versterken. Meer informatie hierover kun je vinden op een leven lang bewegen Fontys organiseert een paar keer per jaar een Masterclass. Interessant of wil je meer weten, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuws en nieuwe Masterclasses.

Sterke binding met het werkveld

Fontys Sporthogeschool biedt deze events en het cursusaanbod op het gebied van sport, welzijn en gezondheid aan, omdat we een sterke band met het werkveld belangrijk vinden. We luisteren daarin naar behoeftes en wensen van het werkveld want ook na je HBO opleiding zijn we er voor jou en kun je bij ons terecht voor informatie, diepgang of specifieke vraagstukken die relevant zijn voor jouw vakgebied en jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo blijven we met elkaar in verbinding en kunnen wij ontwikkelen wat het beste aansluit op het werkveld. Heb jij een vraagstuk, of zou je graag advies op maat willen, of interesse in een bepaalde cursus of wellicht heeft het team behoefte aan een Incompany training, dan willen we graag met je meedenken. Stuur een e-mail met je vraag naar sporthogeschool@fontys.nl en dan nemen we binnen 3 dagen contact met je op om te kijken wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen.