Sprint naar content
Profiel

Master of Science in Finance

 • 1 jaar
 • Engels
 • Master
 • Full-time
Venlo, Plymouth
Ben je net afgestudeerd , heb je weinig of geen werkervaring en is je ultieme droom een carrière in financiële strategie en management? Heb je een internationale interesse en ben je op zoek naar een 1-jarige masteropleiding? Dan is de Master of Science in Finance (MFIN) wat je zoekt!

Over de opleiding

Je volgt de Master of Science in Business and Management aan twee verschillende universiteiten: Fontys University of Applied Sciences in Venlo, Nederland en University of Plymouth in Plymouth, Verenigd Koninkrijk. Daarnaast doe je extra internationale ervaring op door je masterscriptie te schrijven bij een bedrijf én land naar keuze.

Gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld collegegeld en aanmelden kun je vinden op onze Engelstalige pagina van deze opleiding:

Waarom de opleiding Master of Science in Finance?

 • Eenmaal afgestudeerd beschik je over de vaardigheden om bij elk toonaangevend bedrijf over de hele wereld te werken dat financiële experts nodig heeft met een grondige kennis van financieel management
 • De graad Master of Science in Finance is geaccrediteerd door de Quality Government Assurance Agency in het Verenigd Koninkrijk
 • Deze Master is gespecialiseerd in financiën, verbetert je carrièrevooruitzichten en huidige vaardigheden naar een hoger niveau
 • De studie biedt een diverse studentenpopulatie
 

Wat ga je leren?

Ontwikkel je analytische en kritische redeneervaardigheden, verbreed je kennis van financiële strategieën, econometrie en financieel management, en ontwikkel een globaal perspectief van deze complexe industrie.

 • Een grondig begrip krijgen van financiën, inclusief investeringen, financieringen, kapitaalinvesteringen, kapitaalstructuur en marktefficiëntie, risicobeheer en fusies
 • Profiteer van een focus op beleggingen, met de nadruk op aandelen, obligaties en portefeuilleanalyse
 • Onderzoek naar wisselkoersschommelingen, inflatie en hoe deze van invloed zijn op rentetarieven, valutaopties, financiële toekomsten en swaps
 • Leren en groeien in een internationale setting (in Nederland en het VK) met een diverse studentenpopulatie
 • Ontdek verschillende benaderingen: hands on toegepaste wetenschap in Nederland en wetenschappelijk onderzoek in het Verenigd Koninkrijk
 

Placeholder for Fontys video
Damon:
"Studeren aan de Universiteit van Plymouth heeft me enorm geholpen, omdat het me in staat stelde voort te bouwen op vakgebieden waarin ik behoorlijk arm was, en het bood ook nieuwe kansen."

 

Hoe ziet je week eruit?

Je hebt drie dagen per week les. De overige twee dagen staan in het teken van onderzoek en zelfstudie. Gedurende 10 weken heb je 15 uur per week les (van half september tot december). Je volgt de masteropleiding op drie locaties: in Nederland, in het Verenigd Koninkrijk en bij een bedrijf naar keuze voor je masterscriptie.

 
 

Toelatingseisen

Aanmelden voor de MSc in Finance is nu mogelijk. Het aanmeldproces kan verschillen voor EU- en non-EU-studenten, kijk op de Engelstalige pagina van deze opleiding van toepassing is:

 

 

Opbouw

De Master of Science in Finance is verdeeld in drie termijnen: termijn 1 wordt aangeboden in Venlo (Nederland), termijn 2 in Plymouth (het VK) en termijn 3 is gewijd aan je masterscriptie en kan overal worden voltooid.

Tijdens het eerste trimester volg je colleges en tutorials voor kernmodules die je diepgaande kennis bieden over financiële bedrijfsbeslissingen en bedrijfswaardering, evenals over het beheer van investeringen, financiële risico's en portefeuilles. De kernmodules die je volgt zijn Investments en Corporate Finance.
Het tweede trimester begint met een intensieve introductie van je masterscriptie en de daarbij behorende onderzoeksmethode. Daarnaast maak je kennis met onderwerpen als financiële verslaggeving, valutamarkten en hedging. Je volgt de kernmodules International Finance en Analysis of Financial Statements.
In het derde trimester werk je zelfstandig aan je masterscriptie. Je krijgt begeleiding van een lid van het wetenschappelijke team dat wordt aangesteld als je begeleider.
 
 

Werk/stage

Het werkveld is breed en boeiend. De vooruitzichten zijn goed. Onze studenten vinden soms al tijdens, en anders snel na hun afstudeerperiode een baan. Afgestudeerden van de MSc in Finance kunnen een managementcarrière nastreven op alle financiële gebieden:

 • consultancy
 • verzekeringen in de publieke financiële sector
 • durfkapitaalbedrijven
 • hedgefondsen
 • banken

Ze zijn vaak te vinden bij ‘The Big Four’: Deloitte, Ernst & Young (EY), KPMG en PricewaterhouseCoopers (PwC). Populaire functies zijn onder meer financiële analisten, bedrijfsaccountants, investerings- en private bankiers. Sommige afgestudeerden doen promotieonderzoek en onderzoek in Nederland, Duitsland of elders in Europa.

 

 

Agenda

Online voorlichting
6-7-8 juni
Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.

Meer weten over de opleiding Master of Science in Finance

Heb je een specifieke vraag over de Master of Science in Finance? We helpen je graag! Klik hier om je vraag te stellen.

Voor deze masteropleiding gelden specifieke kosten. Kijk op de Engelstalige pagina van deze opleiding voor een overzicht.  

  (Houd er rekening mee dat beschikbare studentenaccommocatie schaars is in Nederland, begin daarom op tijd met zoeken. Bekijk onze website voor tips.)