Je bent er uit, master Advanced Nursing Practice is de opleiding voor jou! Maar hoe verder? Hieronder een overzicht van alle belangrijke info rondom toelating en aanmelding.
Om toegelaten te worden tot de opleiding Advanced Nursing Practice, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
Relevante werkervaring houdt in dat je actief bent binnen het expertisegebied waarin je wordt opgeleid. Als je overstapt naar een nieuw expertisegebied, raden we je sterk aan om enkele maanden tot een half jaar voorafgaand aan de opleiding ervaring op te doen in de zorgcontext waarin je je gaat specialiseren.
De werkplek waar je tijdens je studie werkt, moet aan een aantal voorwaarden voldoen:
Tijdens de gehele duur van de opleiding (24 maanden) werk je bij een instelling voor individuele gezondheidszorg. Dit dienstverband omvat zowel het leren op school als het praktijkleren.
De praktijkinstelling voldoet aan de eisen uit het Algemeen Besluit Specialismen Verpleegkunde (2020) en de bijbehorende RSV-beleidsregels voor de erkenning van de praktijkinstelling en deerkenning van de praktijkopleider (VS).
Samen met de praktijkinstelling en de opleiding teken je een driepartijenovereenkomst. Soms is een vierpartijenovereenkomst nodig, bijvoorbeeld wanneer een groot deel van het praktijkleren plaatsvindt bij een andere praktijkinstelling. Dit geldt zeker voor verpleegkundig specialisten in opleiding (vios) die werken in zorgcontexten zoals huisartsenposten, ambulancediensten, wijkzorg of GGD’s. In deze situaties is er een specifieke richtlijn van toepassing.
De opleiding heeft een hoge studiebelasting. Daarom raden we je aan om voor de start van de opleiding expliciet aandacht te besteden aan het volgende:
BIG-geregistreerde verpleegkundigen met alleen een mbo-Verpleegkunde diploma zijn niet toelaatbaar. Dit geldt ook voor verpleegkundigen met een mbo-achtergrond die een verpleegkundige vervolgopleiding hebben gevolgd (zoals CZO-opleidingen). Hoewel deze opleidingen bijdragen aan verdieping van vakinhoudelijke expertise, veranderen ze het opleidingsniveau van de oorspronkelijke beroepsopleiding niet.
Neem dan contact op met ons op via fmg-studentenadministratie@fontys.nl.
Als je een praktijkinstelling hebt gevonden waarmee jij een arbeidsovereenkomst aangaat en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, meld je je aan via Studielink. Voorwaarde is dat de betreffende praktijkinstelling al een aanvraag voor een opleidingsplaats heeft gedaan.
Je meldt je aan bij één hogeschool. Vanuit het grote belang en de maatschappelijke verantwoordelijkheid om alle beschikbare opleidingsplaatsen te benutten, hebben de ANP-opleidingen hier onderling afstemming over.
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Hier staat ook meer informatie over betaling collegegeld door je werkgever of een ander.
Collegegeld berekenenHoud naast het collegegeld rekening met extra kosten voor studiemateriaal. Voor sommige opleidingen is het mogelijk subsidie te krijgen. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.