Alumni Specialist Jonge Kind

  • Omschrijving
  • Inhoud
  • Voor wie?
De alumni Specialisten Jonge Kind komen vier maal per jaar bij elkaar op een woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Centraal in deze bijeenkomsten staat het delen van nieuwe informatie, kennis en ervaringen op actuele onderwerpen rondom ontwikkeling en leren van het jonge kind.
Het doel is om ‘up to date’ te blijven en elkaar te inspireren. Er is ook altijd gelegenheid om zowel ‘parels’ als ‘puzzels’ uit de praktijk in te brengen en met elkaar te bespreken.

De onderwerpen worden gezamenlijk vastgesteld. De invulling en uitvoering daarvan liggen in handen van de groep. Er worden bijvoorbeeld presentaties en workshops verzorgd naar aanleiding van eerder gedaan praktijkonderzoek of nieuwe ontwikkelingen op de werkvloer.

Kom meedoen met deze inspirerende groep mensen en…neem je collega mee! Schrijf je samen in!

Graag tot ziens bij de alumni JK!

17 november 2021

Op basis van verzamelde goede mogelijkheden én praktijkkwesties verdiepen we ons in de overgang van groep 2 naar groep 3. Welke kinderen gaan wel/niet naar groep 3? Werken we richting groep 3 of stemt groep 3 af op de kinderen die binnenkomen? Hoe hangt dit samen met je visie op onderwijs?

26 januari 2022

Samen met Janet van Horssen-Sollie verdiepen we ons in jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Janet is levenlooppsycholoog en maakt zich hard voor een levensloopvisie op hoogbegaafdheid. Voor meer informatie kun je vast terecht op haar website Janet van Horssen.

Aan het slot van de bijeenkomst van 17 november zullen we ter voorbereiding van deze bijeenkomst vragen voor Janet verzamelen. Ben je er niet bij op 17 november? Noteer dan je vragen over dit onderwerp in een email en stuur die naar a.beets@fontys.nl.

16 maart 2022

Het programma van deze middag blijft nog even leeg om tegemoet te kunnen komen aan ontstane behoeften en om onderwerpen voor het komend jaar te kunnen inventariseren.

Deze bijeenkomsten zijn gericht op afgestudeerde jonge-kindspecialisten van de Master Educationel Needs en op afgestudeerden van de Post HBO-opleiding Jonge Kind Specialist.

Heb je een andere achtergrond? Neem dan vooraf contact op met Aleid Beets Kessens om te kijken of deelname passend is.

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 200
Lesplaats(en)
's-Hertogenbosch
Lesdagen en -tijd
14:00 - 17:00 uur

Data- en Tijd

Woensdagmiddag 14.00 uur - 17.00 uur

15 september 2021
17 november 2021
26 januari 2022
16 maart 2022

Wanneer Covid-19 nog rondwaart, vinden deze bijeenkomsten online plaats.
Wanneer het weer kan, worden deze fysiek aangeboden.
Er blijft een mogelijkheid om ook online bij de fysieke bijeenkomsten aan te sluiten.

Locatie Den Bosch

Frans Fransenstraat 15, 's-Hertogenbosch

Locatiekaart op adres: Frans Fransenstraat 15, 's-Hertogenbosch

Startdata

Facturatie

Het cursusgeld bedraagt € 50,- per bijeenkomst.

Contact

Aleid Beets Kessens

Sfeerafbeelding Fontys