Autisme begeleiden op de werkvloer

 • 3 maanden
 • 01-11-2022
 • 's-Hertogenbosch
 • € 1.350 (BTW vrijgesteld)
Word jij als professional uitgedaagd bij het werken met leerlingen, studenten of cliënten met autisme? Weet jij wat jouw taken, rollen en verantwoordelijkheden zijn op dit gebied? Geef hier een concrete invulling aan met de cursus 'Autisme begeleiden op de Werkvloer'.

Over de cursus Autisme begeleiden op de werkvloer

In deze cursus brengen we jouw taken, rollen en verantwoordelijkheden als professional in kaart. Je koppelt theorie rondom autisme aan jouw eigen praktijk en gaat op onderzoek uit. We geven jou de handvatten om dilemma’s te herkennen en om te vormen naar oplossingen. 

 

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die werkt met leerlingen, studenten of cliënten met autisme van elke leeftijd. Dit betekent dat je zowel werkzaam kunt zijn in het onderwijs, zorg of op ZZP-basis. Ook kan deze cursus incompany verzorgd worden. 


Toelatingseisen

Er zijn geen harde toelatingseisen. Wel dien je een duidelijke relatie als professional met autisme te hebben, om praktijkopdrachten een goede invulling te kunnen geven. 

 

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

 

Inhoud en opbouw

Gedurende een periode van acht weken vindt er wekelijks op dinsdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur een interactieve bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomsten stel je onder begeleiding een casus op. Via deze casus pas je de opgedane theorie toe in de praktijk. Naast deze 24 uur besteed je nog ongeveer 31 uur aan zelfstudie. 
Tijdens de acht bijeenkomsten doe je verdiepende kennis op over autisme. Je koppelt een casus aan jouw rol als professional in relatie tot je student, leerling of cliënt. Naast deze casus ligt de focus op jouw persoonlijke ontwikkeling. Met ervaringsdeskundigheid, expressievormen en beeld verdiep je je. Daarmee krijg jij de juiste handvatten om concrete acties op te stellen. 
Na het succesvol doorlopen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname. Op dit bewijs worden de opdrachten en studiebelastingsuren vermeld.
Download de flyer.
 
 

Meerwaarde

Je ontwikkelt, krijgt inzicht en past deze kennis toe in de praktijk met deze training. Na het succesvol afronden van dit traject, ben jij in staat om: 

 • Jezelf een ontwikkelde professional te noemen op het gebied van autisme
 • Leerlingen, studenten en/of cliënten een passende begeleiding te geven
 • Jouw nieuwe kennis toe te passen in de praktijk
 • Dilemma’s met succes aan te pakken
 

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

 

Praktische info

Opleidingstype
Cursus
Kosten
€ 1.350 (BTW vrijgesteld)
Studieduur
3 maanden
Startmoment(en)
01-11-2022
Wil je graag een gesprek met iemand van de cursus 'Autisme begeleiden op de werkvloer'? Dat kan. Stuur Ilonka van de Sommen een e-mail (i.vandersommen@fontys.nl) of app je vraag naar 06 - 12 96 42 30. Zij neemt dan contact met je op.

De kosten voor deze cursus of opleiding vind je hierboven bij de Opleidingsfeiten.

Subsidie, lening, beurs, belastingvoordeel?
Er zijn diverse mogelijkheden om voor je studie gebruik te kunnen maken van een lening, subsidie, een beurs en/of van belastingvoordeel. Op deze pagina vind je daarover alle informatie.

   

   

  Aanmelden

  Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

  Startdata


  Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
  En heb je wel interesse in deze cursus? Stuur dan een mail naar osovp@fontys.nl.

   

  Locaties en contact