Autisme op de werkvloer

• Studiebelasting
  • Rooster
  • Certificering

In het werken met leerlingen, studenten of cliënten met autisme word je als professional dagelijks uitgedaagd om af te stemmen, te ontdekken en te leren. Je hebt regelmatig te maken met complexe en soms onvoorspelbare situaties. Ook kom je collega's tegen van diverse disciplines waarbij een ieder handelt vanuit zijn eigen positie en rolneming. Hoe beweeg jij je als professional in dit speelveld? Welke dilemma's, uitdagingen en successen (DUS) kom je tegen en ervaar je? Op welke manier vind je balans tussen de onderwijs-/zorg­behoeften van de leerling/student met autisme en jouw eigen professionele positie?

'Wat echter zo mooi is aan het menselijk vermogen om te leren is dat een mens zijn standpunt kan veranderen op basis van wat hij observeert.’ (Luke Jackson, 2016)

In deze cursus bewegen we rond de verschillende taken, rollen en ver­antwoordelijkheden waarbinnen jij actief bent. De verbinding tussen praktijk en persoon staat centraal waarbij we onder andere theorie over autisme en kijkkaders aanreiken die je in jouw eigen praktijk kunt gaan onderzoeken en uitproberen. Ook brengen we het verhaal van jou als professional in relatie tot de leerling/ student met autisme in beeld. Welke dilemma's kom je daar in tegen, en hoe kun je die omvormen tot momenten met mogelijkheden?

Opbrengst:

Tijdens acht bijeenkomsten werk je naast verdiepende kennis over autisme met name aan jouw eigen rol als professional in relatie tot je cliënt en andere betrokkenen. Er wordt zowel ingezoomd op casuïstiek als jouw persoonlijke ontwikkeling. Door het inzetten van ervaringsdeskundigheid, expressievormen en beelden verdiep je de blik op jezelf en krijg je een palet van mogelijkheden aangereikt waarmee jij in jouw praktijk aan de slag kunt.

De cursus is geschikt voor iedereen die werkt met leerlingen/studenten en 'cliënten' met autisme van elke leeftijd. (onderwijs, zorg, zzp)

Deze cursus kan ook incompany verzorgd worden.

8 interactieve bijeenkomsten met inbreng van cursisten, van 3 uur.

Rooster 2021-2022

Dag en datumTijd
dinsdag 2 november 202114.00 - 17.00 uur
dinsdag 16 november 202114.00 - 17.00 uur
dinsdag 30 november 202114.00 - 17.00 uur
dinsdag 14 december 202114.00 - 17.00 uur
dinsdag 18 januari 202214.00 - 17.00 uur
dinsdag 25 januari 202214.00 - 17.00 uur
dinsdag 1 februari 202214.00 - 17.00 uur

De opleiding wordt afgesloten met een bewijs van deelname met vermelding van de opdrachten en studiebelastingsuren, erkend door het Lerarenportfolio.
€ 1350,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
's-Hertogenbosch