
Elektrotechniek 4-jarige deeltijdopleiding
- 4 jaar
- Nederlands
- Hbo-bachelor
- Deeltijd
Kom kennismaken
Ja, dat wil ik- Open dag
Over de opleiding
De deeltijdopleiding Elektrotechniek duurt vier jaar en is gericht op mensen die al werken in een technische omgeving. We leiden je op voor een breed beroepenveld en bieden verschillende vakdisciplines gecombineerd aan. Denk aan analoog en digitaal ontwerpen, automatisering, telecommunicatie en energieomzetting.
Na succesvolle afronding van je studie ben je voorbereid op een toekomstige leidinggevende functie. Je kunt wereldwijd aan de slag, want de vraag naar professionele engineers is groter dan ooit.
Waarom de opleiding Elektrotechniek?
Door met deze opleiding jouw kennis te vergroten en verdiepen, vergroot jij je marktwaarde. En daarmee je kans op een interessante werkkring. Je volgt de deeltijdopleiding Elektrotechniek in Eindhoven, in het hart van Brainport. Fontys heeft een sterke binding met bedrijven in deze slimme, technologische regio. Dat biedt vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld stage, projecten en afstuderen.
- Je verbreedt en verdiept jouw kennis van het vakgebied elektrotechniek
- Nauwe banden met bedrijven en instellingen in de Brainport Regio
- Goede persoonlijke begeleiding in de combinatie werken, je privéleven en studeren
- De perfecte voorbereiding op een leidinggevende functie
Hoe ziet je week eruit?
Per week moet je rekenen op:
De studie bestaat uit:
- 60% theorie
- 25% zelfstudie
- 15% praktijk (projecten en opdrachten)
Je bent per week zo’n 12 uur kwijt aan zelfstudie en je hebt 8 uur les.
De opleiding is flexibel en we kijken steeds samen met jou hoe je je opleiding het beste kunt combineren met je werk en privéleven.
De deeltijdopleiding Elektrotechniek is zo ontworpen dat je in vier jaar de opleiding kunt afronden. Je hebt twee lesavonden per week, van 18.00 tot 21.30 uur. De beschikbare avonden zijn: maandag-, dinsdag- en/of donderdagavond. Toetsen worden ook op die avonden ingeroosterd.
Toelatingseisen
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid met na of nlt
- Natuur & Techniek
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij met na
- Natuur & Gezondheid met na of nlt
- Natuur & Techniek
-
Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
Eén vak niet in jouw pakket?
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.
Niet de juiste vooropleiding?
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.
Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Hulp nodig bij het vak wiskunde?
Fontys Hogeschool Engineering biedt jou als professional de kans om je alvast voor te bereiden op een hbo-vervolgtraject door middel van het volgen van een speciale opfriscursus wiskunde.
Werk/stage
Om de deeltijdopleiding Elektrotechniek af te kunnen ronden, moet je stage hebben gelopen in een elektrotechnische omgeving. Heb je voldoende relevante praktijkervaring, dan krijg je een vrijstelling van deze stageverplichting. Meer informatie hierover kun je opvragen bij de deeltijdcoördinator.
Na je opleiding
Elektrotechnici die de deeltijdopleiding succesvol hebben afgerond, zijn door hun werkervaring erg gewild. Na je studie kun je in vele sectoren aan de slag in binnen- en buitenland. Ingenieursbureaus hebben behoefte aan elektrotechnisch specialisten, maar ook de (auto)industrie, ziekenhuizen, de land- en luchtmacht, licht- en audiobedrijven, de theaterwereld en multinationals als ASML en Philips.
Functies die je kunt beoefenen, zijn bijvoorbeeld:
- Elektrotechnisch ontwerper
- Productengineer
- Onderzoeker of projectleider
- Domotica-ontwerper
- Hardwarespecialist
Meer weten over de opleiding Elektrotechniek
Kom kennismaken
- kom praten met studenten
- bekijk een filmpje
- stel je vragen
- meld je aan voor events
Wil je graag een gesprek met iemand van de deeltijdopleiding Elektrotechniek in Eindhoven? Dat kan! Je kunt een e-mail sturen naar coördinator van de opleiding:
Peter de Wit,
telefoon 08850 77970,
e-mail p.dewit@fontys.nl
Peter neemt dan contact met je op.
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Raadpleeg dan de collegegeldmeter. Op die pagina vind je ook alle informatie over:
- Betaling collegegeld door je werkgever of een ander
- Levenlangleren krediet
- Beurzen voor leraren
- Subsidieregeling tweede lerarenopleiding
Stap 1: Je meldt je - uiterlijk 31 augustus - aan via Studielink.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Start je in februari met je studie?
Stroom je tussentijds in of kies je voor een opleiding met een instroom in februari*, dan vindt incasso van je collegegeld plaats op of rond de 25ste van de maand. Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd na je inschrijving. Ook hier geldt dat de laatste incasso plaatsvindt op of rond 25 juni. Zowel bij betaling ineens of in termijnen ontvang je voorafgaand aan elke incasso een bericht waarin je wordt geïnformeerd over de incassodatum.
Stap 2: Je mag de Studiekeuzecheck doen.
De Studiekeuzecheck voor bachelors en associate degrees in deeltijd en masters voltijd en deeltijd is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys
Stap 3: je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Meer informatie over je collegegeld vind je hier.
In de factsheet vind je de belangrijkste opleidingsinformatie handig op een rij.
Download de factsheet