Engineering (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Venlo
Startmoment(en)
September, Februari
Graad (titel)
Associate degree
Studieduur
120 ECTS
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Voor wie is deze opleiding?

Deze deeltijdopleiding is bedoeld voor werkende professionals die zich verder willen ontwikkelen naar een specifieke Engineering functie in het werktuigbouwkundig of mechatronisch domein, of op het gebied van installatietechniek. De opleiding leidt op tot hbo niveau 5 (Associate degree).

Meer over de inhoud

Praktijkleren

Deze deeltijdopleiding kenmerkt zich door een hoge mate van praktijkleren. Een relevante werkplek is daarom verplicht om te starten met de opleiding. Hierdoor is studeren naast je werk voor een gedeelte ‘leren tijdens je werk’. De opleiding neemt tevens deel aan een landelijk experiment over het flexibiliseren van deeltijdopleidingen, waardoor je in programma en tempo individuele keuzes kunt maken.

Op je eigen werkplek pas je de kennis en vaardigheden geïntegreerd toe in opdrachten en projecten. Daarom kent de opleiding geen apart stagesemester. In het laatste semester zijn er geen ‘lessen’ meer, maar werk je gedurende 20 weken aan je afstudeeropdracht. Daarbij heb je de keus om –in overleg met je werkgever- bij het bedrijf waar je werkzaam bent af te studeren, of bij een ander bedrijf (dat kan ook een buitenlands bedrijf zijn). Een afstudeerbegeleider begeleidt je tijdens de uitvoering van je opdracht en je wordt beoordeeld door een afstudeercommissie waarvan je bedrijfsbegeleider deel uitmaakt.

Direct aanmelden