GGZ-Agoog
- 9 maanden
- Eindhoven
- € 5.250 (BTW vrijgesteld)
Over de post-bachelor
De theorie die je opdoet in de lessen pas je direct toe op je eigen praktijkplek. Daarbij is de focus van de GGZ-professional sociaal en niet medisch. Het gaat om de verbinding tussen de gezondheidszorg en het sociale domein. Deze post-bachelor volgt het landelijke opleidingsprofiel GGZ-Professional en sluit aan bij de beweging die zich richt op ‘de nieuwe GGZ’. Deze opleiding is relevant voor professionals die werkzaam zijn in de GGZ, de verslavingszorg of de forensische zorg.
De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) omvat een groeiend werkveld, waardoor er kansen liggen voor GGZ-professionals op de arbeidsmarkt. In deze post-bachelor richt je je specifiek op het GGZ-werkveld en de verslavingszorg en werk je aan het behalen van je basisregistratie als GGZ-professional. Je doet kennis op over de professionele ondersteuning in de geestelijke gezondheidszorg vanuit een sociaal uitgangspunt, niet medisch. Centraal staat de verbinding tussen de gezondheidszorg en het sociale domein.
Waarom de post-bachelor GGZ-agoog?
- Ervaren docenten uit het GGZ-domein
- Landelijke registratie GGZ-professional (levert 1260 punten bij het Registerplein)
- Aansluiting op 'de nieuwe GGZ'
- Koppeling met situaties op je werkplek
- 8 essentiële modules met thema's voor de praktijk
Voor wie?
Ben jij een professional die zich verder wilt ontwikkelen? Wil je meer verdieping om je kennis in te zetten op je werkplek in de psychiatrie, verslavingszorg of andere organisaties binnen het GGZ-werkveld? Dan is deze post bachelor geschikt voor jou!
Toelatingseisen
- Je bent in het bezit van een getuigschrift HSS(*)-bacheloropleidingen en hebt geen uitstroomprofiel GGZ gedaan.
- Je beschikt over een relevante werkplek (van minimaal 16 uur), die jou de mogelijkheid biedt om aan de gevraagde competenties te werken.
(*) HSS-opleidingen/voorgangers: Social Work, HBO-J, IW, SPH, MWD, Toegepaste Psychologie, Godsdienst Pastoraal Werk, Sociaal Juridisch Dienstverlening of Creatieve Therapie
Vrijstellingen
Als je voldoet aan de bovenstaande toegangseisen en kunt aantonen dat je bepaalde modules voldoende beheerst, dan kun je hiervoor vrijstelling aanvragen. Tijdens een instroomassessment toetsen we in hoeverre je voldoet aan de competenties per module en of- en welke vrijstelling(en) verleend worden. Hiervoor gelden aanvullende toelatingseisen op basis van aantoonbare ervaring en deskundigheidsbevordering specifiek gericht op GGZ-doelgroepen. Met een portfolio laat je zien dat je voor een aantal module(s) beschikt over de competenties van de GGZ-professional. Op basis hiervan wordt beslist of je vrijstelling voor modules krijgt en hoeveel. Een vrijstelling betekent dat je aan de lessen en toetsen van de betreffende module(s) niet hoeft deel te nemen. Er vindt geen kostenreductie plaats voor een verkregen vrijstelling.
Voor meer informatie over een mogelijk instroomassessment kun je contact opnemen met nascholing-socialestudies@fontys.nl
Meerwaarde
De post bachelor geeft je verdieping in het vak. Hiermee doe je kennis op waarmee je je bewust bent van jouw professionele rol op de werkvloer. Je zet de geleerde theorie direct om in de praktijk en neemt casussen uit je werk mee naar de les om feedback uit de groep te krijgen. Zo leer je ook van elkaar. Aan het eind van de post bachelor ontvang je een certificaat met specialisatie op post bachelor niveau. Je registreert je hiermee als GGZ-agoog bij het landelijke Registerplein.
Praktische info
Bekijk hier of dat je in aanmerking komt voor een lening, beurs of andere subsidie regelingen.
Aanmelden
Hieronder vind je de startdatum van deze post bachelor en kun je je aanmelden.
Startdata
-
Eindhoven
6 mei '25, € 5.250 (BTW vrijgesteld) Aanmelden
Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.