Je bent er uit, HBO-ICT deeltijd is de opleiding voor jou! Maar hoe verder? Hieronder een overzicht van alle belangrijke info rondom toelating en aanmelding.
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Met een Associate degree diploma (niveau 5) word je toegelaten tot deze bacheloropleiding.
Met een afgeronde Associate degree ICT kun je zelfs instromen in jaar 3 van de bacheloropleiding HBO-ICT. Je hoeft in dat geval nog maar 120 studiepunten (2 jaar) van deze bachelor te halen om ook je bachelordiploma te bemachtigen.
Heb jij veel relevante kennis of werkervaring? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor versnelde instroom.Je komt in aanmerking als je veel werkervaring en voorkennis hebt in een van onze ICT-richtingen. Dit kan tijdens een adviesgesprek worden vastgesteld.Je wordt alleen toegelaten als we vermoeden dat je tijdens een half jaar portfolio-opbouw de leeruitkomsten van tenminste semester 1 en semester 2 kunt aantonen. Dat kan zijn met gevalideerd bewijsmateriaal uit je werk of materiaal dat je opbouwt tijdens dat eerste half jaar. Daarna kun je instromen in semester 3 of hoger van een van de richtingen of 1 of meerdere maatwerk semesters volgen.Afhankelijk van de versnelling en de richting kan het zijn, dat je nog niet alle semesters kunt aantonen die je zou willen (bv Media Design en Infrastructure), of dat je nog in de oude opzet van de opleiding instroomt.
Dit versnelde traject is alleen toegankelijk binnen de bacheloropleiding en niet voor Ad-ICT.
Ben je een Nederlandse student en wil je de bachelor HBO-ICT in deeltijd doen, beschik je niet over de juiste toelatingseisen en ben je ouder dan 21 jaar, dan dien je een Nederlandstalig toelatingsonderzoek 21+ af te leggen, dat bestaat uit 2 delen. Wanneer je deel 1, het intellectuele capaciteitenonderzoek (ACT) met goed gevolg hebt afgelegd, dien je nog deel 2, een Nederlandstaligte taaltest, af te leggen. Beiden worden door Fontys gefaciliteerd. Klik hier voor meer informatie over het 21+ toelatingsonderzoek en data waarop de ACT-test bij Fontys wordt afgenomen.
Heb je een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken (niveau B2). Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Hier staat ook meer informatie over betaling collegegeld door je werkgever of een ander.
Collegegeld berekenenHoud naast het collegegeld rekening met extra kosten voor studiemateriaal. Voor sommige opleidingen is het mogelijk subsidie te krijgen. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.
De Studiekeuzecheck voor bachelors en Ad's in deeltijd en masters voltijd en deeltijd is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.