Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Flexibel studeren in deeltijd betekent dat je je studie kunt afstemmen op jouw persoonlijke situatie en achtergrond. Jouw week is afhankelijk van hoe jij je studieroute inricht. Je studentcoach begeleidt hierbij. Je hebt een werkplek waar je de vertaalslag maakt van theorie naar praktijk.
In ons Nexusgebouw waar techniek en innovatie centraal staan.
Zo vorm je je verder tot de docent die jij wilt zijn.
Hierbij verwerk je jouw leeruitkomsten en toon je aan dat je ze beheerst.
De eerste periode volg je een vast onderwijsaanbod. De onderwijseenheden zijn pedagogisch, didactisch en/of vakinhoudelijk. We behandelen onder andere drank- en levensmiddelentechnologie, voedingsmiddelenleer, voedselconservatie en hygiënecodes. Ook leer je je leerlingen het kook/bakproces of de rol van gastheer/vrouw in de horeca.
Je leert vakkennis verwerken in didactische modellen en goede lessen opbouwen in diverse werkvormen. Vanaf het begin sta jij voor de klas. Jij krijgt alle leerlingen mee!
Je bepaalt met je studentcoach welke onderwijseenheden je wanneer gaat volgen, zodat dit aansluit bij jouw situatie. Je gaat nu de verdieping opzoeken, gericht op het lesgeven binnen het consumptief-technisch beroepsonderwijs. Je werkt gedurende je studie aan jouw eindproduct waarin alles samen komt.
Vanaf september 2025 is een kwart van de opleiding gereserveerd om te verdiepen of verbreden. Je krijgt hiervoor vrijstelling als je al een bachelor hebt. Ook kun je onderwijs volgen als voorbereiding op een tweede lesbevoegdheid.
Doordat je ieder jaar stage loopt, krijg je steeds meer ervaring. Heb je een baan in het onderwijs, dan kun je deze ook inzetten als leerwerkplek. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en wordt ondersteund door je studentcoach en docenten.
In je laatste jaar ben je voornamelijk zelfstandig aan de slag: binnen de school en als leraar in de klas, in het voorbereidend of middelbaar beroepsonderwijs.
Met je diploma kun je in het gehele tweedegraadsgebied lesgeven.
Samen met je studentcoach stel je een persoonlijke leerroute op, waarbij je de benodigde kennis en kunde aantoont.
Door jouw kennis en ervaring uit jouw loopbaan als bewijsstukken in te brengen, kun je je studie sneller doorlopen. Bijvoorbeeld als je al een lesbevoegdheid, relevante vakkennis of een bachelordiploma hebt.
Neem contact op met de opleidingscoördinator voor meer informatie over jouw mogelijkheden.
Bij Fontys geloven we dat iedereen talenten heeft, die waardevol zijn voor de toekomst. Tijdens je studie ontdek je waar je goed in bent, ontwikkel je jouw vaardigheden en leer je deze in te zetten voor het leraarschap. Je ontwikkelt een stevige basis aan inhoudelijke kennis en vaardigheden, door te werken aan echte vraagstukken. Het onderwijs is flexibel, wat betekent dat je keuzes kunt maken, die bij jou en je interesses passen.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.