Leraar Gezondheidszorg en Welzijn (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Spreekt een beroep in de sector gezondheidszorg en welzijn je aan? Bijvoorbeeld: docent kapper, uiterlijke verzorging, verpleegkunde, dokterassistent, onderwijsassistent, apothekersassistent of SPW? Wij leiden onze leraren op voor het brede werkveld in de sector GZW. Als leraar draag je bij aan de ontwikkeling van studenten en helpt ze op weg naar een succesvolle toekomst. Tot je takenpakket behoren o.a.: lesvoorbereiding, lesgeven, toetsen ontwikkelen en afnemen, klassenmanagement, het begeleiden en coachen van leerlingen, het voeren van gesprekken met leerlingen en hun ouders.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

Tijdens de opleiding word je klaargestoomd om je in alle facetten van goed leraarschap te bekwamen in het beroepsonderwijs. De opleiding verweeft theorie en praktijk over o.a. de onderwerpen anatomie, voeding, leefstijl, ethiek,verzorging, verpleegkunde, zowel op het instituut als in de schoolpraktijk. Je bestudeert het leergebied GZW en hoe je als leraar leerlingen inspireert. Hiervoor maak je gebruik van vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Reflecteren op je eigen handelen is een belangrijk onderdeel van je ontwikkeling als docent. Je ontwikkelt hiermee de juiste beroepshouding en leert jezelf continu verbeteren.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Als leraar ben je, naast een expert in het leergebied GZW, pedagoog, een organisatietalent en communicatiedeskundige. Het is een veelzijdig beroep met een breed curriculum en doet een beroep op jouw brede interesses en vaardigheden. Vind je het super om aan de gang te gaan met skillsleren in ons skillslab (haarverzorging, koken, aan het bed, schoonmaken, enz.)? Om in het leraarschap te groeien beschik je over een analytisch vermogen en ga je onderzoekend te werk. Je gebruikt je sociale vaardigheden en vindt het leuk om anderen iets te leren in het vmbo en mbo.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Veelgestelde vragen

Vind hier antwoord op veelgestelde vragen.

Klik hier

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Coördinator

Dian van Limpt
Lerarenopleider Gezondheidszorg & Welzijn

08850-79724
d.vanlimpt@fontys.nl