Leraar Nederlands (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

De brede maatschappelijke belangstelling voor taal en taalverschijnselen dringt ook door tot in de school. De afgestudeerde leraar Nederlands is het aanspreekpunt voor leerlingen in de klas en collega’s in de personeelskamer bij alledaagse en minder alledaagse taalkwesties. Als leraar Nederlands moet je een deskundig oordeel kunnen geven over vele taalverschijnselen. Daarnaast kan je als leraar ook direct te maken krijgen met vragen over de Nederlandse taal, zoals de invloed van sms-taal, dialecten, taalverloedering of jongerentalen.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

Kenmerkend voor de opleiding tot leraar Nederlands zijn o.a. de belangrijke theoretische overwegingen en keuzes op het gebied van het schoolvak Nederlands. Daarnaast wordt de Nederlandse taal uitgebreid behandeld. Dit gebeurt met een theoretisch kader vanuit historisch opzicht, maar met nadruk op actuele ontwikkelingen, ideeën en theorieën die binnen het moedertaalonderwijs spelen.

De domeinen van het schoolvak worden zowel theoretisch als praktisch uitgediept, binnen leerlijnen waarin de complexiteit van de stof toeneemt, maar de onderwijs-, werk- en toetsvormen steeds gevarieerd blijven.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Om een verantwoordelijke, betrokken, kritische en goed onderlegde vakdocent Nederlands te worden is interesse in taal én in leerlingen onontbeerlijk. Houd je van alles wat met taal, lezen en cultuur te maken heeft? Beleef je er plezier aan om je kennis en interesses te delen met leerlingen en om hen te helpen hun weg te vinden in de maatschappij van vandaag en morgen? Dan is dit de opleiding voor jou!

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 27 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Veelgestelde vragen

Vind hier antwoord op veelgestelde vragen.

Klik hier

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Coördinator

Claudia van Werkhoven
Lerarenopleider Nederlands

08850-70194
c.vanwerkhoven@fontys.nl

Meeloopdagen

Loop een dagje mee

Geef jezelf nu op!

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Lees precies hoe het zit

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Download facts

Tweejarig traject leraar vo en bve

Het tweejarig traject voor afgestudeerden aan een pabo of tweedegraads lerarenopleiding wordt niet meer als zodanig aangeboden, maar is onderdeel van de flexibele deeltijdopleiding geworden.