Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Hoe je week eruitziet is afhankelijk van je leerroute die je uitstippelt met jouw studentcoach. Je hebt één dag per week les met je medestudenten. Daarnaast ga je vooral zelf in het onderwijs aan de slag met je opgedane pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. En met zelfstudie.
In ons Nexusgebouw waar techniek en innovatie centraal staan.
Dit is veelal in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).
Allemaal vakprofessionals met diverse achtergronden die hun leerervaringen met je delen.
Je legt de basis voor jouw docentschap. Dat betekent veel pedagogiek en didactiek. Zo leer je hoe je boeiende lessen ontwerpt, toetsen en feedback geven en hoe je leerlingen het beste begeleidt. Ook communicatie bij klassenmanagement komt aan de orde.
In een lesbijeenkomst is er eerst een terugblik op de week of intervisie. Daarna volgt een inhoudelijke workshop. Ook is er tijd voor feedback of vragen aan de docent.
Je gaat dieper in op jouw rol als leraar. De focus ligt op vakdidactiek en pedagogiek in verschillende en complexe onderwijssituaties. Je bewijst dat je bekwaam bent om als docent aan de slag te gaan, ook vanuit je professionele identiteit.
Afhankelijk van je inzet en voortgang kun je in dit laatste halve jaar je diploma behalen.
Je doet voornamelijk in het middelbaar beroepsonderwijs ervaring op en geeft steeds meer zelfstandig les.
In jouw portfolio werk je met name aan je pedagogische en (vak)didactische leeruitkomsten. Je toont daarbij aan dat je een professionele basis voor goed leraarschap bezit: onderzoekend, samenwerkend en kritisch-reflectief. Ook doe je een praktijkgericht onderzoek op en voor jouw school.
Als je alle onderwijseenheden en je portfolio hebt afgerond, ben je klaar met jouw leertraject. Je bent dan lesbevoegd in jouw vakrichting voor het mbo: (werktuig)bouwkunde, elektrotechniek, motorvoertuigentechniek of ict, of voor een vakprofiel voor het vmbo.
Voor het vmbo-profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Mobiliteit en Transport (M&T) kan het zijn dat je nog extra moet bijscholen.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.