Master Performing Public Space

  • Over Performing Public Space
  • Open dagen
  • Online leeromgeving
  • Eenjarige master
  • Aansluiting kunstenaars
  • Aanmelden

Over master Performing Public Space

De interdisciplinaire master Performing Public Space (PPS) is toegankelijk voor kunstenaars uit verschillende disciplines met een voornemen om hun werk uit te voeren in de openbare ruimte. Kunstenaars met een achtergrond in theater, dans, muziek, beeldende kunst, architectuur, digitale kunstvormen en grafisch ontwerp zijn van harte welkom om zich in te schrijven.

Een studie combineren met je werk en/of gezin is een bewuste keuze. Aan die keuze gaan veel vragen vooraf, zoals: kan ik het niveau aan? Kom ik met de opleiding verder in mijn werk? En past de studie in mijn leven (werk, gezin, vrienden, familie)? Docenten en deeltijdstudenten, opleidingscoördinatoren en studiecoaches geven je graag antwoord op je vragen, want ook wij vinden een goede balans tussen privé, werk en opleiding belangrijk. Samen kijken we hoe jij je optimaal kan ontwikkelen.

Uitgebreide online leeromgeving en ondersteunende leergemeenschap

Performing Public Space (PPS) biedt studenten een intensief onderzoeksprogramma en een creatieve samenwerking en uitwisseling met internationale kunstenaars. Deze nieuwe opleiding onderscheidt zich door een uitgebreide online leeromgeving om eigen toekomstige kunstprojecten te ontwikkelen. Tijdens deze master wordt de student onderdeel van een ondersteunende leergemeenschap om de complexiteit van de openbare ruimte te onderzoeken en zijn artistieke producten te verrijken met kennis van en inzicht in filosofische, sociaal-politieke en ondernemersproblematiek in verschillende openbare ruimtes.

Eenjarige master met intensieve bootcamp-onderwijsweken

Het programma van Performing Public Space is geïnspireerd door innovatieve ontwikkelingen in het hoger onderwijs. In het programma komen dan ook meerdere artistieke strategieën aan bod, om kunst zowel in conceptuele als uitvoerende fases te bestuderen. Daarnaast bevat het programma probleemgestuurde leeropdrachten en co-creatieve werkmogelijkheden. Performing Public Space is een eenjarig masterprogramma met intensieve bootcamp-onderwijsweken, met onder andere theoretische gastlezingen, LAB-opdrachten en casestudy's over best practices. Daarnaast biedt het programma individuele online leeropdrachten voor onderzoeks- en projectontwikkeling.

Aansluiting bij kwaliteiten en thema’s kunstenaars

Het onderwijsprogramma zal waar mogelijk aansluiten bij de kwaliteiten en de thema's van de verschillende artistieke projecten waar de kunstenaars aan willen werken. Er kan een beperkt aantal kunstenaars deelnemen aan dit programma. Kunstenaars worden geselecteerd op basis van een visie en motivatie om kunst in de publieke ruimte te maken als ook de kwaliteit van hun eigen kunstprojecten.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden via fhkpublicspace@fontys.nl.

Dien een weloverwogen projectplan in, een motivatiebrief, een cv, en een uitgebreide visie op de waarde van kunst in de openbare ruimte. Voor meer informatie zie fontys.edu/performingpublicspace

Contact

Fontys Master Public Space