Master Stedenbouw (deeltijd)

  • Info over de opleiding

Sinds september 2013 is het curriculum van de Masteropleiding Stedenbouw veranderd en wordt het programma in het Engels aangeboden. De naam van de opleidingen MA+U: Master of Architecture en Master of Urbanism.

De stedenbouwkundige is de ruimtelijk en functioneel ontwerper van stad en regio. Uit vaak tegenstrijdige programma's, belangen en disciplines destilleert de stedenbouwer een integraal plan. Hij ontwerpt de lay-out, de openbare ruimte, of formuleert ruimtelijke regels voor het ontwerp en de bebouwing van gebieden.  De stedenbouwer vertrekt altijd vanuit het geheel, zijn opdracht komt tot stand binnen een politiek-maatschappelijke proces; de samenleving is uiteindelijke zijn opdrachtgever. 

Bij stedenbouwkundige planontwikkeling wordt veel in interdisciplinaire planteams intensief samengewerkt met andere disciplines zoals architectuur, landschap, verkeer, civiele techniek, economie, rechten en milieu. Om te komen tot besluitvorming wordt ook met bestuurders en gebruikers gewerkt. De rol van de stedenbouwkundige in dit proces is het analyserend, synthetiserend en vormgevend ordenen van het gebruik en de inrichting van de ruimte. Dit doet een stedenbouwkundige uitgaande van de onderlinge vervlechting van ruimtebehoevende activiteiten en gericht op het ontwikkelen en behoeden van de ruimtelijke kwaliteit van de leefruimte.

Wil je meer weten over ons onderwijsprogramma? Kijk dan op fontys.edu/urbanism.

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Master of Science
Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

De master Stedenbouw is onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK)

fontys.nl/kunsten

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding M Stedenbouw