Cultuur & Maatschappij
Direct instroombaar
Economie & Maatschappij
Direct instroombaar
Natuur & Gezondheid
Direct instroombaar
Natuur & Techniek
Direct instroombaar
De deeltijdopleiding Podotherapie duurt vier jaar. Afhankelijk van de competenties en vaardigheden die je al bezit, kun je de route versneld doorlopen. De opleiding draait om het begrijpen van het menselijk lichaam, gespecialiseerd in onderste extremiteiten. Met bijzondere technieken en verfijnde instrumenten leer je passende hulpstukken te maken, waardoor voetklachten en klachten daaruit voortkomend verminderen of helemaal weggaan. Ook leren we je professioneel met cliënten om te gaan. Podotherapie is écht mensenwerk!
Als deeltijdstudent ga je met een podotherapeutische praktijk een leerwerkplaats aan. Veel praktische vaardigheden en kennis doe je op in de praktijk waar je voor werkt. Je leert professioneel met cliënten om te gaan. Podotherapie is echt mensenwerk. Belangrijke doelgroepen zijn kinderen, sporters, ouderen en mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes of reuma. Je oefent wat je theoretisch leert meteen in de praktijk, Samen met je praktijkbegeleider en met ondersteuning van een leercoach ga je stap voor stap naar het eindniveau.
Je maakt je eigen opleiding die rekening houdt met de balans werk, privé en studie.
Afwisselend! Veel praktische vaardigheden en kennis doe je op in de praktijk waar je voor werkt. Omdat je maar één dag in de week les hebt, zul je veel tijd moeten stoppen in de voorbereiding en zelfstudie. Een goede voorbereiding op de lessen is nodig zodat je in de lessen ook echt aan de slag kunt. We verwachten ook een pro-actieve houding om te leren en een grote mate van zelfstandigheid.
Op een campusdag zullen er meerdere bijeenkomsten plaats vinden waarin je gericht aan de slag gaat om je kennis en vaardigheden als podotherapeut onder begeleiding van een docent te verbeteren.
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Als podotherapeut kan je op verschillende plekken werken. Je behandelt mensen met voetklachten of klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van de voeten en/of benen. Belangrijke doelgroepen zijn kinderen, sporters, ouderen en mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes of reuma. De vraag naar podotherapeuten is momenteel erg groot. Alle afgestudeerden vinden na de opleiding Podotherapie direct een baan of beginnen een eigen praktijk.
Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij:
Doorstuderen
Na het behalen van je bachelordiploma, kan je doorstuderen aan de universiteit of je verder specialiseren als diabetespodotherapeut of sportpodotherapeut met de 2-jarige Post-Bacheloropleiding van Fontys Hogeschool. Je volgt deze studies naast je werk als podotherapeut. Als afgestudeerd podotherapeut kan je een universitaire Masterstudie Bewegingswetenschappen gaan volgen.
Wil jij als eerste weten wanneer je je kunt aanmelden voor de volgende Open avond?
Meld je aan en mis niets!
Wil je graag een gesprek met iemand van de opleiding? Dat kan!
Stuur een mail naar ondersteuningpodotherapie@fontys.nl.
Onze collega's nemen dan contact met je op.
Wil je weten hoeveel collegegeld je dient te betalen voor deze opleiding? Raadpleeg dan de collegegeldmeter. Hier staat ook meer informatie over betaling collegegeld door je werkgever of een ander.
Lees meer over subsidieregelingen:
- Leven Lang Leren Krediet
- Beurzen voor leraren
- Subsidieregeling tweede lerarenopleiding
Stap 1: Je meldt je - uiterlijk 31 augustus - aan via Studielink.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas ingeschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Stap 2: Je mag de Studiekeuzecheck doen.
De Studiekeuzecheck voor bachelors en associate degrees in deeltijd en masters voltijd en deeltijd is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys
Stap 3: je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Lees meer over je collegegeld.