Social Work (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Social Work
Domein
Mens en Maatschappij
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding
Je wilt doorgroeien en je verder ontwikkelen als sociale verbinder, die mensen optimaal ondersteunt bij het vinden van hun eigen weg in de samenleving. Onze betrokken docenten begeleiden je daar graag bij! Zij dagen je uit vanuit verschillen-de perspectieven naar sociaal-maatschappelijke vraagstukken te kijken. Je leert te denken in creatieve oplossingen. Met je warme hart heb je aandacht voor het welzijn van anderen. Tegelijker-tijd houd je je hoofd koel, zodat je ingewikkelde situaties binnen zorg en welzijn goed kunt ontrafelen. Als professional werk je vanuit de kracht en kwaliteit van een ander. Je verbindt mensen en organisaties met elkaar, zodat je iemand de juiste ondersteuning kan bieden. Kortom, mooi en betekenisvol werk!
Meer over de inhoud

steeds meer op zoek zijn naar breed inzetbare professionals op hbo-niveau. Een trend waarop wij hebben ingespeeld door als één van de eerste Nederlandse Hbo-instellingen een brede Bachelor of Social Work aan te bieden, die optimaal aansluit bij de arbeidsmarkt. Je wordt breed opgeleid en vanaf het derde studiejaar bieden we je de mogelijkheid om een traject te volgen wat na diplomering leidt naar een registratie binnen SKJ (Jeugdzorg) of GGZ Agoog.

Wat leer je bij Social Work?

Je leert bij Social Work te denken in creatieve oplossingen. We stimuleren je vanuit verschillende perspectieven kritisch te kijken naar actuele beroepsvraagstukken. Je maakt gebruik van de expertise van medestudenten, docenten en het werkveld.

Direct aanmelden

Hoe is de studie opgebouwd?

In de 1e en 2e jaar leggen we een brede basis om te kunnen werken als HBO professional. In het 3e jaar volg je een verdiepingsprogramma en kies je of je breed of specifiek gaat afstuderen in de richting GGZ of Jeugd.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 27 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze