Toetsdeskundige (Professional Master)

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Master of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Is kwaliteit van beoordelen en toetsen een belangrijk aandachtspunt in jouw onderwijs-, branche- of examenorganisatie? Met de masteropleiding Toetsdeskundige word je dé professional, die een voortrekkersrol vervult om in (complexe) organisaties de toets- en beoordelingspraktijk te innoveren en te verbeteren. Hierbij kun je probleemoplossend werken vanuit een ontwerp-, ontwikkel-, advies- en onderzoeksperspectief, in multidisciplinaire teams.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

In deze opleiding zullen we je vanuit een Professionele Leergemeenschap (PLG) begeleiden bij de ontwikkeling van kennis en vaardigheden m.b.t toetsen en beoordelen, waarmee je op masterniveau een originele en effectieve bijdrage kunt leveren aan toetskundige ontwerpen, ontwikkelingen en toepassingen. Je ontwikkelt, vanuit een visie op leren en beoordelen, je onderzoekend vermogen en communicatieve vaardigheden. Hierdoor ben je in staat bij nieuwe of complexe toets- en beoordelingsgerelateerde problemen of vraagstukken te adviseren en de dialoog aan te gaan met specialisten en niet-specialisten.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Je bent werkzaam bij een onderwijs- of examen-organisatie, waarbij kwaliteit van toetsen en beoordelen belangrijk is. Dit kan variëren van primair onderwijs tot hoger onderwijs, zowel in het private als in het publieke domein. Je hebt affiniteit met het thema en wilt jezelf hierin verder ontwikkelen. Je bent bereid om eens in de drie weken naar de opleiding te komen en volgt verder, via een digitale leeromgeving, het onderwijs.

Contact opnemen

Open avond - 27 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Download facts