Topsport- en Talentcoach (Associate Degree)

  • 2 jaar
  • Nederlands
  • Associate degree
  • Deeltijd
Eindhoven

Start: september 2023

Informeer mij over de diverse studiekeuze-activiteiten

Houd me op de hoogte

Behoort het begeleiden van (top)sporters en talenten, een begeleidingsteam aansturen of het bepalen van een meerjarenbeleid van je organisatie, tot je ambities? Dan is de tweejarige deeltijd- opleiding Associate Degree Sport, met het uitstroomprofiel Topsport- en Talentcoach (TTC), iets voor jou.

Over de opleiding

Goed opgeleide trainer-coaches, op alle niveaus, zijn nodig in een optimaal topsportklimaat. De toenemende complexiteit van de werkzaamheden van trainer-coaches zorgt ervoor dat dat de eisen steeds hoger worden. Een begeleidingsteam bestaat uit steeds meer specialisten, de technologische toepassingen worden uitgebreider en het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk worden steeds belangrijker. Om die reden is het belangrijk dat ook trainer-coaches zich blijven ontwikkelen.

Waarom de opleiding Associate Degree Sport?

  • Een Associate degree is een zelfstandige hbo-opleiding met een eigen graad en praktisch van aard en opzet.
  • Met een Ad Sport diploma ben je inzetbaar als hbo’er binnen (top)sportverenigingen, regionale en nationale trainingscentra en regionale of nationale selectie teams.
  • Je stroomt eenvoudig door naar de bacheloropleiding Sportkunde. Je volgt dan een studieprogramma van 120 tot 150 studiepunten (afhankelijk van je studieroute binnen Sportkunde). Voordat je kunt starten moet je aan de toelatingseisen voor Sportkunde voldoen.
 

Het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) moet de opleiding nog beoordelen. Naar alle verwachting gaat dit in het najaar van 2022 gebeuren. Na dit formele accreditatiebesluit kun jij je via de website van de Ad Sport bij Fontys inschrijven. Dit zal vanaf januari 2023 zijn. Vanaf september 2023 kun je dan starten met de opleiding.

Studiebelasting

Associate Degree Sport is een tweejarige deeltijd opleiding van 120 studiepunten. Je volgt hierbinnen 20 uur per week onderwijs bestaande uit een dag contactonderwijs en anderhalve dag zelfstudie.

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

 
 
 

Toelating

  • Voorwaarde voor toelating tot associate degree Sport (Ad Sport) is een mbo-niveau 4 diploma zoals Sport & bewegen of C.I.O.S., een havo of vwo diploma.
  • Daarnaast beschik je over een relevante leerwerkplek (een leer-/werkplek in een (inter)nationale topsportomgeving voor minimaal 16 uur per week).
  • Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de juiste vooropleidingseisen, dan kun je deelnemen aan de 21+ toets.