Werkgelukdeskundige

 • Over de opleiding
 • Waarom deze opleiding
 • Voor wie is deze opleiding
 • Studieprogramma - onder constructie
 • Partners
 • Lesdata - onder constructie

De opleiding tot Werkgelukdeskundige biedt je een theoretische basis over werkgeluk en veel praktijkgericht inzicht van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Na de opleiding weet je hoe medewerkers zelf hun eigen werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast, en hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(r) organisatie te worden.

Een Werkgelukdeskundige is een manager, adviseur of stafmedewerker die zich bezighoudt met het vergroten van het werkgeluk in organisaties. Werkgelukdeskundige is één van de beroepen met toekomst. Bron: Nationale Beroepengids

Het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer in een gezondere organisatie

Je doet kennis en inzichten op over gelukkig werken en over het implementeren van tools, systemen en andere interventies waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden bevorderd. Het studieprogramma bestaat onder meer uit:

 • De principes van geluk en werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
 • Hoe werkgeluk en werkplezier in organisaties gemeten kunnen worden
 • Welke instrumenten ingezet kunnen worden om werkgeluk en werkplezier te vergroten
 • Voorbeelden van organisaties uit binnen- en buitenland die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen
 • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die direct in organisaties kunnen worden toegepast
 • Een uitgebreide weergave van het studieprogramma vind je hier

De zesdaagse opleiding tot Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HappinessBureau.

Deze opleiding start ook op verschillende momenten bij Saxion (Deventer) en Hogeschool Leiden.

Hoe kun je de betrokkenheid van de medewerkers binnen je organisatie en hun werkgeluk vergroten? Wil je je ontwikkelen tot Werkgelukdeskundige en medewerkers inspireren en motiveren? Wanneer medewerkers in organisatie weinig betrokken zijn, komen zaken als productiviteit, flexibiliteit en creativiteit onder druk staan. Onderzoek toont aan dat meer werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder stress, hogere kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid. In de rol van werkgelukdeskundige houd je je bezig met het vergroten van het werkgeluk in organisaties.


De opleiding richt zich op professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van werkgeluk, hun expertise over gelukkig werken willen vergroten, en tools, systemen en andere interventies kunnen implementeren waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden bevorderd. Deze opleiding in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied, managers en ondernemers.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw studieprogramma voor de opleiding Werkgelukdeskundige.

Bent u benieuwd naar ons nieuwe, 7-daagse programma en kunt u niet wachten?
Neem dan contact met ons op via zakelijkhrmenp@fontys.nl

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie biedt in samenwerking met de Erasmus Universiteit en het Happiness Bureau de zesdaagse opleiding Werkgelukdeskundige aan.

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie heeft een prikkelende visie op de arbeidsmarkt. Mensen maken zich meer en meer druk om zaken die hen als mens raken. Het zal steeds minder gaan om louter materiële zaken. Deze maatschappelijke ontwikkeling zal naar verwachting ook de arbeidsmarkt veranderen. Individueel talent ontdekken en ruimte geven wordt belangrijker dan uniforme competenties ontwikkelen. De beweging van welvaart naar welzijn is 'De economie van het Geluk'. Lees meer op fontys.nl/hrmenpsychologie.

Samenwerking EHERO en HappinessBureau

De opleiding tot Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HappinessBureau. Het doel van EHERO is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Geluk wordt daarbij opgevat als levensvoldoening en kwaliteit van leven. Het HappinessBureau zet zich in om organisaties (nog) succesvoller te maken door het geluk van werknemers te vergroten. Dit doen zij in zowel binnen als buitenland door middel van advies, training en onderzoek, maar ook door het publiceren van artikelen en boeken, het geven van presentaties en het organiseren van events en workshops over gelukkig werken.

Deze opleiding start ook op verschillende momenten bij Saxion (Deventer) en Hogeschool Leiden.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw studieprogramma voor de opleiding Werkgelukdeskundige.

Bent u benieuwd naar ons nieuwe, 7-daagse programma en kunt u niet wachten?
Neem dan contact met ons op via zakelijkhrmenp@fontys.nl

Startdata

Sfeerafbeelding Fontys

Studieprogramma

meer informatie

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie

Emmasingel 28, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Emmasingel 28, Eindhoven