Sprint naar content
Profiel

Werkgelukdeskundige

 • 2 maanden
 • 14-09-2023
 • Eindhoven
 • € 3.995 (BTW vrijgesteld)
Wil jij jouw kennis over werkgeluk in korte tijd verdiepen en verbreden? Dat kan via de vernieuwde cursus Werkgelukdeskundige.

Over de cursus

De cursus Werkgelukdeskundige biedt je een theoretische basis over werkgeluk en veel praktijkgericht inzicht van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Na de opleiding weet je hoe medewerkers zelf hun werkgeluk kunnen vergroten. Je weet dan hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast. Ook weet je hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(r) organisatie te worden.

Je doet kennis en inzichten op over gelukkig werken en over het implementeren van tools, systemen en andere interventies waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan bevorderen.

 

Voor wie?

De cursus Werkgelukdeskundige richt zich op professionals die:

 • zich willen ontwikkelen op het gebied van werkgeluk;
 • hun expertise over gelukkig werken willen vergroten;
 • tools, systemen en andere interventies kunnen implementeren, waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan bevorderen

Deze cursus in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied, managers en ondernemers.

 

Placeholder for Fontys video
De cursus geeft je inzicht in welke elementen van invloed zijn op werkgeluk en hoe je mensen een zetje in de goede richting kunt geven.
Carola Klein Koerkamp

 

Inhoud en opbouw

Wanneer medewerkers in organisatie weinig betrokken zijn, komen zaken als productiviteit, flexibiliteit en creativiteit onder druk staan. Onderzoek toont aan dat meer werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder stress, hogere kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid. In de rol van werkgelukdeskundige houd je je bezig met het vergroten van het werkgeluk in organisaties.
 • Donderdag 5 oktober 2023 | Trainingsdag 1 | 13.30-20.30 uur
 • Donderdag 26 oktober 2023 | Trainingsdag 2 | 13.30-20.30 uur
 • Donderdag 9 november 2023 | Trainingsdag 3 | 13.30-20.30 uur
 • Donderdag 23 november 2023 | Trainingsdag 4 | 13.30-20.30 uur
 • Donderdag 7 december 2023 | Trainingsdag 5 | 13.30-20.30 uur
 • Donderdag 11 januari 2024 | Trainingsdag 6 | 13.30-20.30 uur
 • Donderdag 25 januari 2024 | Trainingsdag 7 | 13.30-20.30 uur

Cursusdata voorjaar 2024 volgen

Het studieprogramma van de cursus Werkgelukdeskundige ziet er als volgt uit:

Dag Onderdeel Beschrijving
1Wat is geluk en wat is werkgeluk?Definitie en achtergronden van geluk en werkgeluk. Wat is het verschil met medewerkerstevredenheid en betrokkenheid.
1Waarom is gelukkig werken belangrijk? Wat zijn de belangrijkste principes van (werk)gelukWat levert werkgeluk (kwalitatief en kwantitatief) op zowel voor de medewerker als de organisatie.
2Hoe kun je individueel werkgeluk van medewerkers vergroten? (P3F model)Uitleg van en oefening met het P3F-model (Purpose, Flow, Fun & Friendship) en hoe dit kan helpen het individuele werkgeluk van medewerkers te vergroten.
2Verdieping op het onderwerp ‘Purpose & Values’ + Start praktijkopdrachtPresentatie over de “Inspirational Power of Purpose & Values” + start en uitleg praktijkopdracht (in groepjes).
3TalentOnder leiding van het Lectoraat Dynamische Talentinterventies sta je vanochtend stil bij het onderwerp talent: Wat is talent precies, hoe kan talent versterkt worden binnen organisaties en hoe hangen geluk en talent met elkaar samen?
3LeiderschapIn deze interactieve workshopsessie krijg je verfrissende inzichten in hoe leiders invloed kunnen uitoefenen op talenten, op de sfeer in organisaties en op het geluk van medewerkers
4Hoe kun je als organisatie werkgeluk faciliteren? (HEART model – deel 1)HEART model: - Uitleg van en oefening met het HEART model waarin wordt ingegaan op hoe je vanuit de organisatie werkgeluk kunt faciliteren.- Introductie van de “Roadmap Happiness@Work”, Redesign de Employee Journey (inclusief meten van werkgeluk) Uitleg en oefening met Employee Experience Journey Mapping aanpak dat als doel heeft processen zodanig te (her)ontwerpen dat het werkgeluk helpt te vergroten + Uitleg en oefening van hoe je werkgeluk meet en wat dit oplevert.
5Interventies- Creatieve interventies van Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk- Ervaren en ontwikkelen van interventies onder begeleiding van werkgelukdeskundige experts
6ImplementatieplanAan de hand van verschillende methodieken ga je deze dag werken aan een praktisch implementatieplan voor jouw organisatie. Hoe breng je succesvol verandering teweeg met als doel een gelukkige(re) organisatie te worden + Samenvatting en afronding van de opleiding.
7Graduation ceremonyEindpresentaties en certificaatuitreiking

De cursus Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HaeppinessBureau. Het doel van EHERO is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Geluk wordt daarbij opgevat als levensvoldoening en kwaliteit van leven. Het HappinessBureau zet zich in om organisaties (nog) succesvoller te maken door het geluk van werknemers te vergroten. Dit doen zijin zowel binnen als buitenland door middel van advies, training en onderzoek, maar ook door het publiceren van artikelen en boeken, het geven van presentaties en het organiseren van events en workshops over gelukkig werken.

Deze cursus start ook op verschillende momenten bij Saxion (Deventer), Hogeschool Leiden en Hanzehogeschool Groningen.

Na deze cursus ben je gecertificeerd werkgeluksdeskundige. Indien gewenst kan er een aanvullend examen worden afgelegd, zodat men zich na de cursus gediplomeerd Werkgelukdeskundige mag noemen.
 
 

Meerwaarde

Je doet kennis en inzichten op over gelukkig werken en over het implementeren van tools, systemen en andere interventies waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden bevorderd.

Het studieprogramma bestaat onder meer uit:

 • De principes van geluk en werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
 • Hoe werkgeluk en werkplezier in organisaties gemeten kunnen worden
 • Welke instrumenten ingezet kunnen worden om werkgeluk en werkplezier te vergroten
 • Voorbeelden van organisaties uit binnen- en buitenland die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen
 • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die direct in organisaties kunnen worden toegepast.

 
Placeholder for Fontys video
Wil je graag in gesprek met iemand van de cursus?
Neem dan contact op met zakelijke dienstverlening via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 08850 77433

 

Praktische info

Niveau
Cursus
Kosten
€ 3.995(BTW vrijgesteld)
Studieduur
2 maanden
Startmoment(en)
14-09-2023

Wil je graag een gesprek met iemand van de cursus? Dat kan. Stuur een mail naar zakelijkhrmenp@fontys.nl of bel naar 08850-77433

De kosten voor het examen bedragen 195 euro (BTW-vrijgesteld). De overige kosten voor deze cursus vind je hierboven bij de Opleidingsfeiten.

Subsidie, lening, beurs, belastingvoordeel?
Er zijn diverse mogelijkheden om voor je studie gebruik te kunnen maken van een lening, subsidie, een beurs en/of van belastingvoordeel. Op deze pagina vind je daarover alle informatie.

De cursus Werkgelukdeskundige bieden we ook incompany aan. De kracht van incompany is dat deze cursus altijd op maat in de afstemming met uw wensen voor de organisatie zal zijn. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 08850 77433 om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus en kun je je aanmelden.

Startdata


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder! Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
 

Samenwerkingsverband

De cursus Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HappinessBureau. Het doel van EHERO is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Geluk wordt daarbij opgevat als levensvoldoening en kwaliteit van leven. Het HappinessBureau zet zich in om organisaties (nog) succesvoller te maken door het geluk van werknemers te vergroten. Dit doen zij in zowel binnen als buitenland door middel van advies, training en onderzoek, maar ook door het publiceren van artikelen en boeken, het geven van presentaties en het organiseren van events en workshops over gelukkig werken.

Deze opleiding start ook op verschillende momenten bij Hogeschool Saxion (Deventer), Hanze Hogeschool (Groningen) en Hogeschool Leiden.