Werktuigbouwkunde (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

De keuze om naast je baan voor een hbo Associate degree Werktuigbouwkunde te kiezen betekent voor jou een aanzet tot een meer interessante werkkring met goede beroeps-perspectieven.

De 2-jarige Associate degree Werktuigbouwkunde richt zich vooral op mensen die praktijkgericht zijn, afkomstig zijn uit het mbo, havo of vwo en meer diepgang in de uitoefening van hun functie zoeken.

Waarom deze opleiding

Bij Fontys leiden we je op tot een breed inzetbare engineer. Je leert de theorie en praktijk die je nodig hebt voor het ontwerpen, maken en onderhouden van apparaten, productieprocessen en machines om die producten te maken. Theorie- en praktijklessen worden verzorgd door een team van enthousiaste vakdocenten die allemaal veel ervaring hebben binnen hun eigen vakgebied.

We realiseren ons dat deeltijdonderwijs flexibel moet zijn. We hebben immers te maken met jou als werkende student met een drukke agenda. Maar het is zeker haalbaar en niets staat jouw ambities in de weg, toch? Je studieloopbaan begeleider bespreekt samen met jou je studievoortgang en helpt je bij het plannen.

Voor wie is deze opleiding

Aan je motivatie zal het niet liggen, want je kiest doelbewust voor deze studie naast je werk en dat zegt heel wat over jou als persoon en over je ambitieniveau. We verwachten van jou een grote dosis inzet, doelgerichtheid, systematisch denken, doorzettingsvermogen en de benodigde flexibiliteit om werk, privé en studie te kunnen combineren. De juiste balans is belangrijk en dat is even aftasten, maar als je de lesstof consequent van begin af aan bijhoudt dan is deze opleiding goed te combineren met je werk en zal je slagen.

Wat is een Associate degree?

Deeltijd techniek studeren op de TU/e Campus

Studie in ECTs

1e jaarTheorie30 ECTs
Project30 ECTs
2e jaarTheorie40 ECTs
AD Afstudeeropdracht20 ECTs


Contact

Bedrijfsbureau Engineering

Wil je een avond meelopen? Dat kan! Stuur een mailtje.