
Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
In de deeltijdmaster Healthy Ageing (vanaf september master Gezonde Samenleving) besteed je wekelijks zo’n 20 uur aan je studie. Je hebt een vast contactmoment. Dan kom je samen met je medestudenten en volg je colleges. Je werkt ook aan opdrachten uit de praktijk. Daarbij krijg je begeleiding van docenten. De rest van de tijd doe je aan zelfstudie.
Je volgt de master in Eindhoven. Deze deeltijdopleiding duurt twee jaar en bestaat uit drie modules. Module 1 is gemeenschappelijk voor alle studenten. Daarna kiezen de studenten een afstudeerrichting voor module 2 en 3: óf gezonde leefomgeving óf gezonde samenleving. Tijdens de studie werk je aan drie uitdagende opdrachten—een research paper, innovatieplan en innovatieonderzoek—met een zelfgekozen onderwerp dat jou inspireert
In deze algemene module bestudeer je gezondheid vanuit verschillende invalshoeken en onderzoek je hoe Nederland gezonder kan worden. Dit gaat zowel over maatschappelijke als bestuurlijke aspecten.
Je voert een literatuur- en beleidsonderzoek uit over een onderwerp dat jou interesseert.
Voor module 2 en 3 bepaal je je focus: je kiest voor de afstudeerrichting gezonde leefomgeving óf gezonde samenleving
Afstudeerrichting 'gezonde samenleving': in deze module ga je een innovatieplan maken voor een organisatie. Je focust daarbij op gedragsverandering. Het gaat om het ontwikkelen van een innovatie of het implementeren van een innovatie om mensen gezonder te maken. Ook bouw je aan je professionele identiteit als Change Agent.
Afstudeerrichting 'gezonde leefomgeving': bij de afstudeerrichting gezonde leefomgeving ligt de focus op de inrichting van de gebouwde omgeving, en dus ook voor en met professionals uit het ruimtelijk domein (medewerkers fysiek domein bij gemeenten, planologen, ontwerpers, gebiedsontwikkelaars en (ruimtelijke) adviesbureaus, woningcorporaties), waarbij integraal samenwerken en domeinoverstijgend werken centraal staan.
Je onderzoekt een praktijkvraagstuk voor een organisatie. Je bedenkt innovaties en/of voert deze uit. Daarover schrijf je een wetenschappelijk artikel. Dit doe je in de context van 'de gezonde samenleving' of 'de gezonde leefomgeving'.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.