Dance Industry

Startmoment(en)
September, Februari
Locatie
Tilburg
ECTs
30
Duur
20 weken
Contacturen
15-20 uur per week

 • Over deze minor
 • Praktische informatie en toelaatbaarheid
 • Inschrijven
 • Minor regeling
 • Contact

De minor Dance Industry leidt studenten op die een ambitie hebben in de specialistische, dynamische branche van de elektronische dansmuziek, op het gebied van communicatie en commerciële economie. Te denken valt aan beroepen als eventontwikkelaar, (online) marketeer, labelmedewerker, artiestenmanager en boeker.

Deelnemers aan de minor leren een dancebedrijf te vertegenwoordigen en te werken binnen de bedrijfsidentiteit en die van de dancecultuur. Studenten leren daarnaast, op basis van grondig onderzoek, innovatieve, succesvolle danceproducten te ontwikkelen en vermarkten voor de branche. Ook werken deelnemers, binnen het Career-programma, individueel aan professionele en persoonlijke doelen en uitdagingen, die ze helpen om in de branche te gaan werken.

Dit alles gebeurt in een nauwe, uitdagende samenwerking met relevante spelers uit diverse geledingen van de dance-industrie. Zoals Amsterdam Dance Event, Sonar Festival, 013, David Lewis Productions en diverse (bekende) dj’s en/of hun managers.

Inhoudelijke thema’s zijn onder meer:

 • Geschiedenis en werking van de internationale dance-industrie
 • Marketing en communicatie in de dance 
 • Muziek(geschiedenis) en artiesten(management)      
 • Juridische aspecten van de dance-industrie     
 • Dance-events (concept-ontwikkeling, vormgeving en productie)
 • Partnerships en sponsoring​ binnen de dance
College Club Arcade

De voertaal van de minor Dance Industry is Nederlands, maar er wordt gewerkt met internationale opdrachtgevers. Locatie: Dutch Dance Industry Lab, gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350, Tilburg

Studenten met een opleiding in commerciële economie, communicatie, vrijetijdsstudies, media- en entertainment zijn direct toelaatbaar. Voor overige studenten geldt dat ze hun geschiktheid moeten aantonen via een CV en motivatiebrief. Vanzelfsprekend is affiniteit met de branche van de elektronische dansmuziek een pre, aangezien het programma zich hier volledig op richt. Kernvakken die van pas komen bij deelname zijn onder meer marketing & communicatie, muziek & entertainment en onderzoek.

Bassjackers

De inschrijving voor de minors die van start gaan in september 2019 is sinds begin februari opengesteld. Deze inschrijfperiode loopt tot uiterlijk 1 juli. Minors kunnen een numerus fixus instellen, waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!

De inschrijving voor minors die starten in februari 2020 gaat begin juli 2019 open.

Je kunt hier de minorregeling voor studiejaar 2018-2019 downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

MDI met Hardwell

De minor valt onder de verantwoordelijkheid van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.

Meer informatie?

Contactpersoon is minor-coördinator Mark van Bergen: mark.vanbergen@fontys.nl of 06-51163576. Voor algemene vragen kan ook contact worden opgenomen via aci-minordanceindustry@fontys.nl

college met Noisecontrollers

Deze minor vindt plaatst bij; Dutch Dance Industry Lab, in BANK15

Spoorlaan 350, Tilburg

Locatiekaart op adres: Spoorlaan 350, Tilburg

Ontdek de Minor Dance Industry van Fontys Academy for Creative Industries