
Accountancy
- 4 jaar
- Nederlands
- Hbo-bachelor
- Voltijd
Kom kennismaken
Ja, dat wil ik- Open dag
- Kom proefstuderen
- En meer...
Over de opleiding Accountancy
Als accountant heb je een waardevolle functie voor bedrijven waarbij je stevig in je schoenen moet staan. Tijdens de hbo opleiding Accountancy in Eindhoven leer je naast het samenstellen en controleren van de cijfers van het bedrijf, ook te adviseren en te presenteren.
Waarom de opleiding Accountancy?
- Er is veel aandacht voor studiebegeleiding
- Goede arbeidsmarktperspectieven voor een uitdagende baan
- Veel contact met bedrijven uit de economisch sterke Brainport regio Eindhoven
- Mogelijkheid om bij Fontys door te studeren voor MKB-Accountant (post bachelor opleiding)
Wil jij je opties nog openhouden?
Je wilt een economische opleiding volgen, maar welke? Als je nog niet weet welke opleiding het beste bij jou past, kun je kiezen voor de Oriëntatiepropedeuse Economie & Communicatie. Dit is een gezamenlijke propedeuse van de verschillende economische opleidingen van Fontys. Wil je er meer van weten? Kijk hier.
Wat ga je leren?
De opleiding Accountancy leert je een kritische blik te ontwikkelen en een vertrouwenspersoon te zijn voor een breed spectrum van organisaties. Ook leer je hoe je discreet om moet gaan met vertrouwelijke informatie.
- Goede mix tussen praktijk, theorie en zelfstudie
- Vaardigheden: onderzoeken, communiceren, presenteren en adviseren
- Vakken: jaarrekening controleren, ERP systemen (SAP en Exact), financieel management, risico analyse, bedrijfsadministratie, audit & assurance, ethiek en wetgeving
Toelatingseisen
- Cultuur & Maatschappij met ec of m&o of be + wiA of wiB
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid met ec of m&o of be
- Natuur & Techniek
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
Versnelde bachelor voor VWO'ers met diploma E&M met M&O
Voor VWO‘ers met VWO diploma E&M met M&O bieden wij het 'Turbotraject' aan. Met dit diploma heb je het recht om te starten in jaar 2.
-
Met een mbo-diploma (niveau 4) ben je direct toelaatbaar, check wel of deze voldoende aansluit bij de opleiding. Bij twijfel, neem dan even contact met ons op of klik hier voor meer informatie. Joris, Dionne en Lotte gingen van het mbo naar het hbo en voelen zich er nu helemaal thuis. De overstap viel voor hen heel erg mee. Bekijk hier hun ervaringen.
Heb je vragen over de toelatingsprocedure? Neem dan contact op met de instroomcoördinator Bob Gabriël.
Eén vak niet in jouw pakket?
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.
Niet de juiste vooropleiding?
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je:
- 21 jaar of ouder op het moment dat de Fontys-opleiding tussentijds start (dat wil zeggen dat de opleiding niet in september start) of,
- 21 jaar of ouder op 1 oktober indien de Fontys-opleiding in september start?
Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.
Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Na je opleiding
Ga aan de slag bij een accountantskantoor of als intern accountant bij een bedrijf. Met een bachelor Accountancy mag je nog niet als zelfstandig accountant aan het werk. Daarvoor moet je verder studeren om registeraccountant (RA) of MKB Accountant te worden. Bijna alle afgestudeerde Accountancy-studenten studeren naast hun baan door. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Register Accountant (aan de universiteit) of de post bachelor oriëntatie MKB (Fontys).
- Openbaar accountant bij een kantoor
- Overheidsaccountant of intern accountant bij een groot bedrijf, instelling of overheid
- Accountant in business als financieel directeur
Meer weten over de opleiding Accountancy
Kom kennismaken
- meld je aan voor events
- kom praten met studenten
- stel je vragen
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.
Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.
Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.
Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.