• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Als accountant ben je de vertrouwenspersoon voor de mkb'er. Jij weet immers de antwoorden op vragen van ondernemers. Stel je voor dat iemand zjin zaak wil verkopen en jou om advies vraagt over de prijs. Of een ondernemer die een nieuwe vestiging over de grens wil openen. Of wat denk je van een mkt'er die zijn dochter mede-eigenaar wil maken in verband met zijn pensioen? Allerlei uitdagende vraagstukken waar je als accountant mkb'ers mee helpt. Kortom: je bent heel waardevol voor ondernemers!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij leren je de theorie en vaardigheden die je nodig hebt om als accountant aan de slag te gaan. Naast nauwkeurig de financiën van een bedrijf in beeld te brengen, leer je ook te adviseren en hierover te presenteren. Accountancy is een uitdagende studie met veel contacturen (vooral in het eerste jaar). Om je te helpen krijgt je intensieve begeleiding en kun je altijd terecht met vragen. Je staat er dus niet alleen voor.

Wat verwachten wij van jou

Het belangrijkste is dat je laat zien dat je wil werken tijdens de opleiding. Je bent een doorzetter en geeft niet snel op. Je gaat graag met mensen om en weet zaken goed uit te leggen. Je kan daarnaast netjes omgaan met vertrouwelijke informatie. Cijfers horen er natuurlijk bij en zijn jou niet vreemd. Sterker nog, je wil graag weten wat ze betekenen en ze uitleggen. Kortom: in het begin zul je even moeten wennen, maar laat zien dat je graag wil leren. Een accountant is immers nooit uitgeleerd.