• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Als accountant ben je de vertrouwenspersoon voor de ondernemer. Jij weet immers de antwoorden op vragen van ondernemers. Stel je voor dat iemand zjin bedrijf wil verkopen en jou om advies vraagt over de prijs. Of een ondernemer die een nieuwe vestiging over de grens wil openen. Of wat denk je van een ondernemer die zijn dochter mede-eigenaar wil maken in verband met zijn pensioen? Allerlei uitdagende vraagstukken waar je als accountant ondernemers mee helpt. Kortom: je bent ontzettend waardevol voor ondernemers!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij leren je de theorie en vaardigheden die je nodig hebt om als accountant aan de slag te gaan. Naast het controleren of samenstellen van de cijfers van het bedrijf, leer je ook te adviseren en hierover te presenteren. Accountancy is een uitdagende studie met veel contacturen (vooral in het eerste jaar). Om je te helpen krijgt je intensieve begeleiding en kun je altijd terecht met vragen. Je staat er dus niet alleen voor.

Wat verwachten we van jou

Het belangrijkste is dat je laat zien dat je wilt werken tijdens de opleiding, een accountant is nooit uitgeleerd. Je bent een doorzetter die graag met mensen omgaat en zaken goed weet uit te leggen. Verder ga je discreet om met vertrouwelijke informatie. Cijfers horen natuurlijk bij accountancy. Je wilt leren wat ze betekenen om ze uit te kunnen leggen.

Bekijk een werkdag van Tess als assistent-accountant.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
MAIL BEL: 08850 - 77233

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 26 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Contact met Accountancy

08850 77233
financieelmanagement@fontys.nl
31683551454