Commerciële Economie

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Eindhoven, Tilburg, Venlo

Ben jij geïnteresseerd in marketing en sales en lijkt het je leuk om ontwikkelingen in de wereld te vertalen naar marktkansen voor bedrijven? Dan is de opleiding Commerciële Economie echt iets voor jou.

Over de opleiding

Tijdens de opleiding Commerciële Economie leiden we je op tot marketing- en salesprofessional. Als commercieel econoom zorg jij ervoor dat de producten die je verkoopt zo goed mogelijk passen bij je klanten. Ook bepaal jij de promotiestrategie en denk je na waar je producten verkrijgbaar moeten zijn en voor welke prijs.

Waarom de opleiding Commerciële Economie?

 • Brede marketing- en salesopleiding
 • Betrokkenheid van docenten staat hoog in het vaandel
 • Je doet veel ervaring op met bedrijven uit de Brainport-regio
 • Je leert door te ontdekken en te doen

 

Wat ga je leren?

Je leert hoe je marktonderzoek doet, hoe je marketingstrategieën opstelt en hoe je bedrijven commercieel succesvol maakt. Ook leer je wat je krachten en valkuilen zijn. Zo ontdek je wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en waarin je je verder wilt ontwikkelen. 

 • Goede mix tussen les, projectwerk en zelfstudie
 • Vaardigheden: werken in teamverband, vergaderen, presenteren, analyseren
 • Thema’s: marketing, algemene economie, bedrijfseconomie, e-marketing, business management, consumentengedrag en sales
 
afspelen

Boy Schroembges

"Je werkt samen met klasgenoten aan projecten, dat is erg leuk en leerzaam, omdat je elkaar zo beter leert kennen.”

 

Hoe ziet je week eruit?

Studeren is hard werken. Niet erg, als er maar afwisseling in zit. En dat zit wel goed bij de opleiding Commerciële Economie. De ene keer ben je bezig met het schrijven van een businessplan voor een innovatief product, de andere keer schrijf je een adviesplan voor een bestaand bedrijf.

 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,8 gemiddeld, 288 respondenten
3,8 gemiddeld, 6970 respondenten
Aantal eerstejaars
 
222
277
Lesuren per week
 
18-24
18-24
Door naar het tweede jaar
 
57%
60%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 39%
38%
 
HBO-bachelor of hoger 44%
43%
Doorstuderen
 
13%
17%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
87%
werkloos
4%
van de werkende afgestudeerden
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,9 gemiddeld, 593 respondenten
3,8 gemiddeld, 6970 respondenten
Aantal eerstejaars
 
534
277
Lesuren per week
 
18-24
18-24
Door naar het tweede jaar
 
57%
60%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 39%
38%
 
HBO-bachelor of hoger 44%
43%
Doorstuderen
 
13%
17%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
87%
werkloos
4%
van de werkende afgestudeerden
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,8 gemiddeld, 404 respondenten
3,8 gemiddeld, 6970 respondenten
Aantal eerstejaars
 
209
277
Lesuren per week
 
18-24
18-24
Door naar het tweede jaar
 
57%
60%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 39%
38%
 
HBO-bachelor of hoger 44%
43%
Doorstuderen
 
13%
17%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
87%
werkloos
4%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 19-09-2019
sk123-logo-full
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij met ec of m&o of be + wiA of wiB
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij met ec of m&o of be
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) ben je direct toelaatbaar, mits deze voldoende aansluit bij de opleiding. Valt jouw mbo-opleiding binnen het domein ‘techniek en procesindustrie’, ‘zorg en welzijn’ of ‘voedsel, natuur en leefomgeving’ dan geldt een andere toelatingsprocedure met een extra toelatingstoets.

  Na aanmelding bij Studielink ontvang je een uitnodiging voor het maken van:

  een toelatingstoets voor het vak bedrijfseconomie die je instapniveau en kennis meet.
  Klik hier
  voor meer informatie over de inhoud en hoe je je kunt voorbereiden.

   de studiekeuzecheck die jouw persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak meet. Deze online vragenlijst is onderdeel van toelatingsprocedure van alle studenten.

   De resultaten worden - voor zover mogelijk - meegenomen in het studiekeuzecheckgesprek waarin je een studiekeuzeadvies krijgt. Indien je de toelatingstoets na het studiekeuzegesprek maakt, wordt deze op een later moment teruggekoppeld. Zo weet je of de gekozen studie bij je past of wat je eventueel kan doen om deze passend te maken. Het studiekeuzeadvies vormt ook de start van jouw studieloopbaanbegeleiding bij Fontys.

   Heb je vragen over de toelatingsprocedure?
   Of weet je niet precies in welke domein jouw mbo-opleiding  valt? Neem dan gerust contact op met de opleiding Commerciële Economie van jouw keuze!

   Commerciële Economie Eindhoven: marketingmanagement@fontys.nl, of bel met 08850 77266.
   Commerciële Economie Tilburg: feht@fontys.nl, of bel met 088 507 72 22.
   Commerciële Economie Venlo: ssc-venlo@fontys.nl, of bel met 08850 76022.

  Eén vak niet in jouw pakket? 
  Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

  Niet de juiste vooropleiding?  
  Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.   

  Buitenlands diploma
  Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

   

  Kom gerust eens bij onze opleiding kijken voordat je een studiekeuze maakt. We ontmoeten je graag op een open dag of kom een dag meelopen of proefstuderen."

   

  Opbouw

  Je kunt de opleiding Commerciële Economie volgen in Eindhoven, Tilburg of Venlo.
  Informatie over de opzet en opbouw van de opleiding vind je hieronder per stad én studiejaar.

  Eindhoven

  In het eerste jaar bestaan je weken uit de volgende verdeling:

  • 10-12 uur projectwerk
  • 18-24 uur les
  • 16-20 uur zelfstudie

  Het eerste jaar is verdeeld in twee semesters. In het eerste semester volg je lessen en schrijf je een businessplan voor een innovatief product. In het tweede semester volg je ook lessen én schrijf je, samen met medestudenten een adviesplan voor een bestaand bedrijf.

  Tilburg

  In het eerste jaar bestaan je weken uit de volgende verdeling:

  • 20 uur projectwerk, inclusief begeleiding
  • 10 uur les: dit is maatwerk
  • 10 uur zelfstudie

  We vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de opleiding. Daarom starten we in het eerste jaar met een uitgebreide kennismaking. We introduceren je in de wereld van marketing en sales. Je leert alles over projectmatig werken in groepsverband en je ontmoet het commerciële werkveld in de regio.

  Venlo

  In het eerste jaar bestaan je weken uit de volgende verdeling:

  • 8 uur projectwerk, inclusief begeleiding
  • 16 uur les: dit is maatwerk
  • 16 uur zelfstudie

  Tijdens je eerste jaar krijg je de kans om je breed te oriënteren. Je leert waar in dit vakgebied je grootste kracht ligt. Veel projecten die je gaat doen zijn grensoverschrijdend, je gaat voor bedrijven in de grensregio aan de slag. Ook staat Venlo bekend om haar interculturele onderwijs, je ontmoet studenten en docenten uit verschillende culturen. Verder is er binnen de opleiding veel aandacht voor je Personal Professional Development (PPD) en komt het thema duurzaamheid vaker terug in het onderwijs. Overigens kun je deze opleiding in Venlo ook in het Engels volgen.

  Switch mogelijkheden
  Je hebt als Fontysstudent de mogelijkheid om vóór 1 februari van het lopende studiejaar over te stappen naar een andere opleiding binnen het aanbod van economische Fontys opleidingen. Hierdoor kun je succesvol doorstromen - met zo min mogelijk studievertraging - wanneer je erachter komt dat de studie toch niet goed bij je past.

  Eindhoven

  Tijdens je tweede studiejaar maak je een verdiepingsslag. In het eerste semester worden de thema’s (Digital) Marketing en Sales verder uitgediept en aangevuld met diverse keuzevakken en vaardigheden. Ook mag je al een aantal dagen werkervaring opdoen. Tijdens het tweede semester ga je op stage of ga je een minor volgen. Zowel bij de stage als de minor heb je veel keuzevrijheid, zowel qua inhoud als locatie. Denk aan een stage of minor in het buitenland of een premaster aan de Tilburg University.

  Tilburg

  Vanaf het tweede jaar ga je samen met een medestudent aan de slag met “My Business Challenges”. Je kiest per periode je leerdoelen en bewijst ze door bij zelf gekozen bedrijven aan de slag te gaan met een écht commercieel probleem. Zet jij een nieuw product in de markt of moet de omzet van een bestaand product omhoog? Of start je liever je eigen onderneming? Wat je ook kiest, je kiest je eigen weg, zoekt zelf opdrachtgevers en opdrachten die helemaal bij jou en je interesses passen. Bij ons ben je zelf in de lead voor je eigen toekomst als commercieel econoom. Natuurlijk staan de coaches altijd voor je klaar voor persoonlijke begeleiding.

  Venlo

  Vanaf het tweede jaar verdiep je je verder in specifieke marketingvaardigheden, zoals online marketing, marktonderzoek en branding. Een leerzaam onderdeel in het tweede jaar is ook het project Startup Factory. Dit is een project waarbij je op een realistische manier gedurende tien maanden te maken krijgt met de uitdagingen van een onderneming. Je werkt samen met studenten van andere opleidingen. Zo leer je al vroeg om samen te werken met verschillende disciplines.

  Eindhoven

  Je derde jaar start met een stage of een minor (afhankelijk van de keuze die je in het tweede jaar hebt gemaakt). In de tweede helft van dit jaar start je met een afstudeerrichting. Nadat je in de eerste twee jaar een brede basis hebt gelegd, werkervaring hebt opgedaan tijdens een stage en een minor hebt gevolgd, is het nu tijd om je te gaan specialiseren. Je werkt veel in projectgroepen aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Naast de vakken en vaardigheden die bij jouw afstudeerrichting horen, volg je ook nog enkele vakken die iedere student van de opleiding volgt.

  Tilburg

  Waar je in het eerste jaar in groepjes werkte en in het tweede jaar in duo’s, ga je nu alleen en de hele week bij je opdrachtgever stage lopen. Dé manier om het vak en het werkveld te leren kennen. Je hebt inmiddels verschillende bedrijven gezien en weet wat je te doen staat om je leerdoelen te behalen. Je groeit inhoudelijk in de richting die jij interessant vindt. Word je een specialist in online marketing of ben jij liever van alle markten thuis? Ook kies je dit jaar een minor om je te ontwikkelen in een interessegebied naar keuze.

  Venlo

  In het derde jaar doe je nog meer praktijkervaring op. Een belangrijk deel van het jaar besteed je aan een stage. Je gaat 5 maanden lang aan de slag in het bedrijfsleven. Verder geef je via een minor richting aan je studie. Je volgt een specifiek lesprogramma of studeert 1 semester bij één van onze 125 partneruniversiteiten in het buitenland.

  Eindhoven

  Tijdens de eerste helft van dit studiejaar vervolg je je afstudeerrichting. Je werkt nog steeds veel in projectgroepen aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Je krijgt vakken en vaardigheden aangeleerd die horen bij jouw afstudeerrichting en volgt daarnaast nog enkele vakken die iedere student van de opleiding volgt. Daarnaast is er nog ruimte voor enkele keuzevakken.Het laatste semester staat in het teken van afstuderen. Tijdens een afstudeerstage mag je individueel werken aan een vraagstuk van jouw afstudeerbedrijf. Dit vraagstuk sluit aan bij je afstudeerrichting. Je toont aan dat je een strategisch advies kunt uitwerken waarmee het bedrijf vooruit kan. Daarnaast laat je zien dat je over alle vaardigheden beschikt die een startende commercieel econoom nodig heeft in het werkveld. Denk hierbij aan samenwerken, communicatie, kritisch denken, doorzettingsvermogen en vele andere vaardigheden.

  Tilburg

  In het vierde jaar studeer je af. Je combineert stage lopen met het schrijven van je scriptie. Met een onderzoek binnen jouw interessegebied laat je zien dat je op strategisch niveau kunt optreden als een échte marketing- en salesprofessional! 

  Venlo

  In het vierde studiejaar kan je kiezen uit verschillende marketingthema’s, zoals sport of eventmarketing. Tijdens je afstudeerfase ga je onder meer binnen een bedrijf een casus onderzoeken en uitwerken.

   
   

  Na je opleiding

  Commerciële Economie-studenten kom je op meerdere plekken in organisaties tegen. Je kunt aan het werk in het bedrijfsleven, bij de overheid en bij non-profitorganisaties. We leiden je op voor beroepen als:

  • Marketingmanager
  • Salesmanager
  • Productmanager
  • Marktonderzoeker

  Wil je doorstuderen? Onze afgestudeerden kiezen regelmatig voor één van de volgende masters:

  • Marketing Management (Universiteit van Tilburg)
  • Marketing Research (Universiteit van Tilburg)
  • Strategic Management (Universiteit van Tilburg)
  • International Business (Universiteit van Maastricht)
  • Master of Science in Business and Management (Fontys Venlo)
  • Master of Business Administration (Fontys Venlo)
   

  Alumna Laurie Janssen

  aan het woord... (1.43 min)

   

  Meer weten over de opleiding Commerciële Economie

  Tijdens een open dag kun je rondkijken, de sfeer proeven en presentaties bijwonen. En natuurlijk kun je in gesprek gaan met studenten en docenten.

  Eindhoven
  21 mrt 2020
  10:00 - 14:00 uur
  Selecteer
  Tilburg
  21 mrt 2020
  10:00 - 14:00 uur
  Selecteer
  Venlo
  21 mrt 2020
  10:00 - 14:00 uur
  Selecteer

  Je studeert samen met andere scholieren een dag bij een opleiding. Voor deze groep is een speciaal programma samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren bij Fontys inhoudt. 

  Proefstuderen kun je bij de opleidingen Commerciële Economie in Eindhoven en Tilburg. Bij de opleidingen in Venlo en Eindhoven kun je een dagje meelopen.

  Tilburg
  02 apr 2020
  08:45 - 12:35 uur
  nog 28 plekken

  Tijdens de proefstudeerdag maak je kennis met onze opleiding en woon je verschillende colleges bij om zo een goede indruk van de opleiding te krijgen. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen over alles wat met de opleiding en je studiekeuze samenhangt.

  We ontvangen je graag om 09:45 uur in ons gebouw, het Struyckengebouw P4 op de campus. Het programma is om 13:15 uur afgelopen.

  Tijdens de dag wordt gezorgd voor iets te drinken en een lekkere koek.

  Heb je na je aanmelding nog vragen of kun je er toch niet bij zijn? Neem dan contact met ons op via FEHT@fontys.nl.

  Tot dan!

  Eindhoven
  23 apr 2020
  08:45 - 15:00 uur
  nog 19 plekken

  Eindhoven
  11 jun 2020
  08:45 - 15:00 uur
  nog 24 plekken

  Wil je graag zelf ervaren hoe het er op onze hogeschool aan toe gaat? Wij regelen een meeloopdag voor je. Het verschil met een proefstudeerdag is dat je samen met een huidige student zijn of haar lessen volgt. Zodra je je aangemeld hebt via de link hieronder, krijgen wij een bericht van jouw aanmelding en gaan we op zoek naar een eerste- of tweedejaars student. Hij/zij neemt vervolgens contact met je op om een dag en tijd af te spreken. 

  Venlo
  03 mrt 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 7 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  10 mrt 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  17 mrt 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  24 mrt 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  07 apr 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  14 apr 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  21 apr 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  12 mei 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  19 mei 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Venlo
  26 mei 2020
  08:45 - 12:30 uur
  nog 10 plekken

  Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

  Maak kennis met een studieweek. Scroll door de agenda en krijg een sneak preview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding bij je past.

  Open de Sneakpreview

  Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
  Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer.  Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

  Aanvullende kosten voor excursies en buitenschoolse activiteiten kunnen per studiejaar variëren tussen de €50,- en €200,-. Kosten voor boeken, readers, materialen e.d. zijn in het eerste studiejaar circa €1000,- (prijzen zijn op basis van de nieuwprijs van de boeken).

  Stap 1: Je meldt je - uiterlijk 1 mei - aan via Studielink.
  Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.

  Stap 2: Je doet de Studiekeuzecheck
  De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

  Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

  Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

  In de factsheet vind je de belangrijkste opleidingsinformatie handig op een rij.

  Download de factsheet

   

  Heb je een vraag? We helpen je graag!