Commerciële Economie

In het kort

De wereld verandert snel. Er is behoefte aan doeners met een neus voor commerciële kansen. Jij bent klantgericht, communicatief, ondernemend en analytisch ingesteld. Je vindt het interessant om het gedrag van consumenten te onderzoeken, bent gek op data en resultaatgericht. Je ziet het als een uitdaging om samen met je team de klanten te overtuigen van de kracht van je product of dienst.


  • Het beroep
  • Wie ben jij?

Na de opleiding kun je onder andere gaan werken in het bedrijfsleven, bij de overheid en bij non-profit organisaties. Afgestudeerden van de opleiding Commerciële Economie kom je op meerdere plekken in organisaties tegen, zowel nationaal als internationaal. We leiden je op voor beroepen als: marketing manager, sales manager, product manager, marktonderzoeker. Ook kun je aan de slag gaan als export manager, accountmanager, marketingcommunicatie manager of zelfstandig ondernemer.

Als student ben je nieuwsgierig. Je hebt zelfdiscipline en bent gemotiveerd om je (studie)doelen te bereiken. Verder ben je natuurlijk geïnteresseerd in ontwikkelingen in de wereld om je heen, en het lijkt je leuk om die te vertalen naar marktkansen voor bedrijven. Je wilt leren inspelen op de wensen en behoeften van klanten door middel van creatieve oplossingen. Goede resultaten en tevreden klanten bepalen je plezier in je werk. Je weet jezelf te presenteren en je bent goed in rekenen, Nederlands en Engels.

#wijzijnFontys