Communicatie

In het kort

Communicatie is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. De mogelijkheden om een boodschap te versturen of ontvangen zijn eindeloos. We leren je daarom vernieuwende campagnes voor producten of diensten te bedenken. Je wordt constant uitgedaagd en leert technieken om tot ideeën te komen. Je gaat verschillende media gebruiken om een merk bekend te maken of een creatief concept te verbeelden. Kortom, impact maken met jouw communicatieadvies waardoor veranderingen in gang gezet worden.

  • Het beroep
  • Wie ben jij?

Je wordt communicatieprofessional bij een (media)bedrijf, overheid, reclame- of communicatieadviesbureau. Maar je kunt dit beroep ook als zelfstandig ondernemer uitoefenen. Denk aan functies als communicatiemedewerker, marketingcommunicatiespecialist, online communicatie expert, concept- en campagne-ontwikkelaar, eventmanager, copywriter, crisiscommunicatiemanager, pr-medewerker of persvoorlichter.

De steeds veranderende communicatiewereld is op zoek naar nieuwsgierige mensen, met een neus voor trends en (sociale) media. Je bent goed in taal en visueel ingesteld, want beeld is tegenwoordig minstens even belangrijk als tekst.  

Je toont interesse in mensen en kunt je inleven in de leefwereld van de doelgroepen waarop jouw organisatie zich richt. Je bent creatief, werkt graag samen en kunt flexibel handelen als de situatie daarom vraagt. Je kijkt graag op een andere manier naar uitdagingen en bent positief-kritisch. Deze wereld vraagt om een denkende doener!

Communicatieopleidingen met elkaar vergelijken?

Bekijk dan dit overzicht
Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM wiA of wiB, toelating wel mogelijk na behalen wiskundetoets
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven, Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Arts

#wijzijnFontys