
Deadline: April 2026
Proefstuderen, open dagen en meer
Onze dansdocentopleiding is ervaringsgericht: Alles wat je leert, breng je meteen in de praktijk. Je werkt samen met studenten van andere kunstopleidingen, zoals muziek, theater en beeldende kunst. Ook voer je opdrachten voor en met uit het werkveld. Zo bouw je vanaf dag één aan je netwerk.
Samen met coaches werk je aan opdrachten die direct uit het werkveld komen.
Bij ons ontwikkel je je als performer, maker én docent.
Daarom krijg je de ruimte om je eigen ideeën tot leven te brengen.
De opleiding Docent Dans is veelzijdig en richt zich op drie rollen: docent, maker en performer. Je volgt danstrainingen, creatieve vakken en expertiselessen. Je leert onderzoek doen in de praktijk. Je ontwikkelt je vaardigheden, werkt samen met medestudenten, coaches en professionals, en creëert je eigen werk.
Bijv. hoe dans van betekenis kan zijn in de maatschappij.
Zo word je een bevlogen dansdocent die 'outside the box durft te denken.
Alles wat je leert, pas je direct toe in de praktijk.
In het eerste jaar ontdek je jouw rol als performer, maker en docent. In het tweede en derde jaar ligt de nadruk op ervarend leren en artistieke ontwikkeling. In het vierde jaar neem je zelf de regie. Je brengt alle rollen samen: docent, dansmaker, performer en ondernemer.
Na vier jaar ben je een veelzijdige dansdocent, maker en performer. Je kunt werken met verschillende doelgroepen en in uiteenlopende richtingen. Je kunt aan de slag als vakdocent dans, educatief medewerker, kunstvakdocent, CKV-docent, performer, maker, en onderwijs- en projectontwikkelaar.
Bij ons doe je toelating in de vorm van auditie
Geen paniek! In sommige gevallen kun je alsnog worden toegelaten. Bekijk de volledige toelatingseisen voor alle mogelijkheden.
Voor deze opleiding doe je auditie (kosteloos). Om hieraan deel te nemen moet je je aanmelden via Studielink. Dit kan elk jaar vanaf 1 oktober.
Meer informatieOntdek onze campussen: mooie en goed uitgeruste studieruimtes, hippe koffiecorners en fijne campuspleinen. Alles voor groei en gezelligheid!
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Naast collegegeld moet je ook rekening houden met andere kosten zoals studiemateriaal, een laptop en deelname aan de introductie.
Collegegeld berekenenNiet iedereen is meteen klaar om in het eerste jaar te starten. Om toegelaten te worden moet je over veel technische en creatieve dansvaardigheden beschikken. Wil je die vaardigheden eerst ontwikkelen? Dan kun je kiezen voor één van onze voortrajecten:
September
Nederlands
4 jaar
Bachelor
Voltijd
Tilburg