Cultuur & Maatschappij
Direct instroombaar
Economie & Maatschappij
Direct instroombaar
Natuur & Gezondheid
Direct instroombaar
Natuur & Techniek
Direct instroombaar
In vier jaar tijd leiden we jou op tot dé vakinhoudelijk specialist op het gebied van gezondheid, preventie en technologische zorginnovatie. Jij hebt invloed op je eigen leerroute, dat is bijzonder. Geen uitgekauwd programma, jouw talent en motivatie staan centraal. Met veel flexibiliteit en ruimte voor eigen initiatief. Onderwijs vindt grotendeels plaats vanuit echte praktijksituaties al vanaf week 4! Door de diversiteit van ons netwerk kies je zelf een plek die bij je past.
Geen teksten stampen om een toets te halen, maar continu nieuwe dingen bedenken en dat bewijzen. Laten zien wat je in huis hebt. Zo integreren we leren, werken en innoveren. Vooruitzicht op een baan is bijzonder goed, zeker met zo’n rijk gevuld CV met minimaal drie werkgevers en zes werkplekken. De bachelor Gezondheid is écht op vele manieren een opleiding van de toekomst.
We leren je wat gezondheid is en hoe je het planmatig kunt bevorderen. Met veel aandacht voor preventie en technologische zorginnovatie. Positieve gezondheid is het uitgangspunt. Je verdiept je in gezondheidsvraagstukken. Dit doe je door nauwkeurig te observeren, grondig te onderzoeken en kritisch te zijn. Je leert samenwerken, communiceren en ondernemend te zijn.
Vanaf week 4 start je al bij een Professionele Werkplaats voor drie dagen per week. Theorie en praktijk wordt zowel fysiek als online aangeboden op jouw nieuwe werkplek.
In overleg met de opleiding en je werkplaats stel jij jouw eigen leerroute vast om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Het unieke karakter van de bachelor Gezondheid biedt jou de mogelijkheid om vanuit jouw eigen denkkader, theorie en praktijk met elkaar te verweven en hiernaar te handelen. Zo kun jij gedurende de lesweken vormgeven aan jouw eigen planning in samenspraak met anderen. Natuurlijk is er regelmatig overleg en afstemming met allen die hierbij betrokken zijn, zoals ook jouw medestudenten. Jouw medestudenten willen graag hun ervaringen delen met jou om samen te werken aan ieders persoonlijke doelen.
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
Met een associate degree diploma (niveau 5) word je toegelaten tot deze bacheloropleiding. Met een afgeronde associate degree Zorg en Technologie kun je zelfs instromen in jaar 3 van deze bacheloropleiding Gezondheid. Je hoeft in dat geval nog maar 120 studiepunten van de bachelor te halen om ook je bachelordiploma te bemachtigen.
Eén vak niet in jouw pakket?
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.
Niet de juiste vooropleiding?
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma? Wanneer je 21 jaar of ouder bent, kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.
Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.
Heb je een andere vraag?
Neem dan contact met ons op via inschrijvingen-paramedisch@fontys.nl.
Na je opleiding Gezondheid kun je op diverse plaatsen aan de slag met aandachtsgebied preventie en gezondheidsbevordering. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:
Er zijn passende hbo-masters zoals Healthy Ageing Professional, maar je kunt na je studie ook een universitaire master volgen. Denk bijvoorbeeld aan Gezondheidswetenschappen. Daarnaast biedt de bachelor Gezondheid (oud)studenten de mogelijkheid om bij te scholen op specifieke actuele gezondheidthema’s in de vorm van een cursus, themadag, symposium en/of online onderwijs.
Meld je hier aan voor een van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.
Leuk dat je komt meelopen bij Leraar Gezondheidszorg & Welzijn. Je mag je tien minuten voor aanvang melden bij de FLOT balie D1.13. Daar word je opgehaald door een docent of student van de opleiding. Tijdens deze meeloopdag ga je onderzoeken of de lerarenopleiding iets voor jou is. Je loopt mee met studenten van de opleiding en ervaart zo hoe een dag op de opleiding eruitziet. Daarnaast maak je kennis met verschillende docenten en het gebouw.
Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op via marcomflot@fontys.nl. We kijken uit naar je komst!
Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.
Onze open dag is op 26 januari, 2025.
Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.
Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.
Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
Meld je je aan na 1 mei, dan is het studieadvies dat je ontvangt bindend.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Heb je nog vragen over studeren, huisvesting en studiefinanciering? Neem dan contact op met het Student Service Centre.