• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De Industrieel Productontwerper ontwerpt mooie en gebruiksvriendelijke producten. De opleiding combineert naast technische kennis,vormgeving en bedrijfskunde ook ergonomie, materiaalkeuze en gebruiksgemak van een product. Het bedrijfsleven heeft een grote behoefte aan technici met creatief talent. Alle industrieel vervaardigde producten - van koffiebekers tot boormachines - zijn ooit ontworpen. Zonder de Industrieel Product Ontwerper zouden er bij wijze van spreken geen nieuwe producten meer komen.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare engineer. De praktijk staat hierbij voorop. Je leert gebruiksvoorwerpen te ontwerpen en hoe deze moeten worden geproduceerd. Daarvoor is kennis van verschillende vakgebieden nodig. Je leert niet alleen hoe je creatief denkt en kleur en vorm toepast bij het ontwerpen, maar ook over productietechnieken, materialen en menselijke interactie met producten. Tijdens de opleiding bouw je je eigen ontwerpen. Zo ervaar je wat de problemen en tekortkomingen zijn en hoe je die kunt oplossen. Ook leer je over de commerciƫle kant van productontwikkeling, zoals het zo goedkoop mogelijk produceren en het in de markt zetten van je product. De opleiding omvat zo drie werkvelden: vormgeving, techniek en bedrijfskunde.

Wat verwachten wij van jou

Je bent vindingrijk, nauwkeurig en je hebt een passie voor techniek. Je hebt geen problemen met wiskunde en je weet door te zetten. Maar je begrijpt, dat je studiesucces toch vooral afhangt van de manier waarop jij met je studie omgaat. Maar als je je hier vanaf de start serieus mee bezighoudt, zijn wij er van overtuigd dat je een goede kans van slagen hebt.

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Venlo
Opleiding B Industrieel Product Ontwerpen
Zo pak je het aan

Ontdek de opleiding samen met een Fontys Venlo student

Bekijk de opleiding door de ogen van Nina! Waarom heeft Nina voor Industrieel Product Ontwerpen gekozen? En wat vindt ze het leukste van de opleiding?

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels
Graad (titel)
Bachelor of Science