• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Een journalist staat midden in de maatschappij en volgt het nieuws op de voet. Maar daar blijft het niet bij: een journalist stelt kritische vragen bij dat nieuws en maakt daar verhalen over. Verhalen die lezers, kijkers en luisteraars informeren en amuseren. Verhalen die kunnen boeien en die voor discussie zorgen. Als journalist moet je dus open staan voor alles wat er om je heen gebeurt en de ‘drive’ hebben daarover te willen berichten.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Fontys Hogeschool Journalistiek leidt al meer dan dertig jaar journalisten op van topniveau. Dat doen we door modern onderwijs te bieden waarbij we gebruik maken van de laatste technieken. In een up-to-date radiostudio, een in 2013 geheel vernieuwde televisiestudio en op een strakke crossmediale nieuwsredactie maken onze studenten dagelijks nieuws en brengen ze de achtergronden daarbij. Het onderwijs is opgezet rondom praktijksituaties. Je werkt in kleine teams aan artikelen en interviews. Je maakt een krant of tijdschrift, je werkt aan een radio-of tv-programma’s of aan een website.

Wat verwachten wij van jou

Nieuwsgierig, enthousiast, flexibel, creatief. Een brede interesse, graag dingen willen uitzoeken en altijd actief met (sociale) media. Zijn dit eigenschappen die je in jezelf herkent? Als journalist kun je ze goed gebruiken. Je moet kritisch zijn en jezelf vragen stellen bij wat je om je heen ziet. Je moet niet te verlegen zijn, initiatief tonen en op mensen af durven stappen om ze - soms lastige - vragen te stellen. Daarnaast zijn gevoel voor taal en interesse in wat er in de maatschappij gebeurt belangrijk en moet je het leuk vinden om verhalen op diverse manieren te vertellen en presenteren.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Arts

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Journalistiek

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.