• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Houd jij de wereld nauwlettend in de gaten? Heb je een brede interesse voor mensen, landschappen, geografie en politiek? En vind je het leuk om kennis over te dragen? Dan is de Lerarenopleiding Aardrijkskunde vast iets voor jou. Als leraar heb je een veelzijdige baan. Tot je takenpakket behoren o.a. lesvoorbereiding, lesgeven, toetsen ontwikkelen en afnemen. Daarnaast begeleid en coach je leerlingen en voer je (soms moeilijke) gesprekken met leerlingen en hun ouders.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding leer je stap voor stap alle facetten van goed leraarschap te beheersen. Theorie en praktijk wisselen elkaar voortdurend af. Naast het leren van je vak en het les geven, leer je ook vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Reflecteren op je eigen handelen is een belangrijk onderdeel van je ontwikkeling als professionele docent. Je ontwikkelt hiermee de juiste beroepshouding en leert jezelf continu verbeteren..

Wat verwachten wij van jou

Naast expert op je vakgebied is een leraar ook pedagoog, communicatiedeskundige en organisatietalent in één. Het is een veelzijdig beroep en vereist veel kwaliteiten.

Als leraar beschik je over een analytisch vermogen en kun je onderzoekend te werk gaan. Je hebt goede sociale vaardigheden en vindt het leuk om anderen iets te leren. Daarnaast is het belangrijk dat je ondernemend bent en kunt overtuigen.