• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Vraag jij je af wat mensen bezighoudt? Heb je interesse in religies, culturen en spiritualiteit, in filosofie, ethiek en de dialoog met anderen en wil je je kennis delen? Dan is deze opleiding iets voor jou. Als ‘professional in levensbeschouwing’ heb je veelzijdige mogelijkheden. Je kunt gaan werken als docent in het algemeen vormend onderwijs of beroepsonderwijs. Tot je takenpakket behoren o.a. het lesgeven, toetsen ontwikkelen en afnemen, (klassen-) management, het begeleiden en coachen, het voeren van (soms moeilijke) gesprekken met mensen van allerlei leeftijdsgroepen. Sommige studenten kiezen voor de afstudeerrichting levensbeschouwelijk werk, waarmee ze naast het onderwijs bij (semi)overheids- en particuliere instellingen aan de slag kunnen.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding word je geleidelijk voorbereid op alle facetten om een goede professional te zijn. Theorie en praktijk wisselen elkaar voortdurend af. Naast het leren van je vak en het begeleiden, coachen, trainen en doceren, leer je ook vaardigheden op het gebied van (ped-)agogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Reflecteren op je eigen handelen is een belangrijk onderdeel van je ontwikkeling als professional. Je ontwikkelt hiermee de juiste beroepshouding en leert jezelf continu verbeteren.

Wat verwachten wij van jou

Als professional ben je, naast een expert op je vakgebied, ook (ped-)agoog, communicatie-deskundige en organisatietalent in één. Het is een veelzijdig beroep en vereist veel kwaliteiten.

Om als professional aan de slag te kunnen beschik je over een analytisch vermogen en kun je onderzoekend te werk gaan. Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden en vindt het prettig om bij te dragen aan de ontwikkeling van anderen. Daarnaast is het belangrijk dat je ondernemend bent en kunt overtuigen.

Open dag - 16 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Bij Fontys ben je geen nummer

Integendeel. Wij dagen je uit het beste uit jezelf te halen. Lees meer over studeren bij Fontys.

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Download facts

Helden voor de klas

Het onderwijs in Nederland heeft meer helden voor de klas nodig. Helden die geen strak pak nodig hebben om indruk te maken. Kom jij voor de klas het verschil maken?

Doe de test!

Volg ons op Twitter & Linkedin