• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Direct bij de start van je studie sta je al voor de klas. We vinden het namelijk belangrijk dat je zelf het onderwijs ontdekt. In theorie, maar zeker ook in de praktijk. Zo'n 60% van je opleiding breng je door op de Nieuwste Pabo; maar liefst 40% van de tijd op je werkplek.

In de eerste twee jaren van je opleiding wordt een stevige basis gelegd. Vanaf het derde jaar ga je je verdiepen in een leeftijdsgroep en specifieke vakinhouden. Hoe verder je in de opleiding komt, hoe meer tijd je doorbrengt op de werkplek. In je vierde jaar sta je als leraar in opleiding (LIO) zelfs 20 weken lang helemaal zelfstandig voor de klas.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten?

In je vier jaren op de Nieuwste Pabo word je opgeleid door bekwame docenten van dNP en leerkrachten van de basisscholen. Zo borgen we samen dat je over de benodigde kennis beschikt, deze toepasbaar is en dat deze wordt verdiept. Op dNP is leren op de werkplek daarom meer dan 'stage lopen' en leren op het instituut meer dan droge theorie.

De Nieuwste Pabo heeft intensief contact met 80 erkende werkplekken op scholen in heel Limburg. Daardoor kun je vanaf het derde jaar zelf richting geven aan je werkplekkeuze. Je studiebegeleider en mentor zijn er om je bij dit soort keuzes te coachen.

Studeren aan de Nieuwste Pabo betekent ook praktijkonderzoek doen waarmee je jezelf en het onderwijs ontdekt en echt verder ontwikkelt.

Wat verwachten wij van jou?

Ben je nieuwsgierig? Heb je een open blik en beschik je over een flinke portie ambitie en lef? En kun je niet wachten om voor de klas te staan? Dan is de Nieuwste Pabo de opleiding voor jou! Op de Nieuwste Pabo en op de basisschool word je meteen aangesproken als beginnend professional. Niks vrijblijvends dus. We verwachten dat je er vanaf het begin vol in vliegt.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 19 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Sittard
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education