• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

Op Fontys ALO word je opgeleid om je leerlingen in de breedste zin te begeleiden naar een gezonde en actieve levensstijl.

Zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs spelen docenten Lichamelijke Opvoeding een cruciale rol in de beïnvloeding van het sport- en beweeggedrag van leerlingen. Ook op het ROC Sport en Bewegen, op het CIOS of in het hoger onderwijs zijn er afgestudeerde ALO-ers nodig om het onderwijs in bewegen te verzorgen. Bovendien zijn onze afgestudeerden experts in het creëren van gezonde en beweegvriendelijke scholen en het aanbieden van het naschoolse sportaanbod. Kortom Fontys ALO leidt je op tot docent lichamelijke opvoeding in de eerste graad en geeft je de mogelijkheid om les te gaan geven in alle bestaande onderwijscontexten.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Fontys ALO heeft een passie voor (lichamelijke) opvoeding. We zijn niet alleen geïnteresseerd in het beter leren bewegen, maar ook in waarden die je samen met het bewegen kunt overbrengen zoals bijvoorbeeld gezondheid, teamwork en fairplay. We zijn gehuisvest in één van de mooiste en ‘sportiefste’ gebouwen van Nederland, gelegen in het sportieve hart van Brabant: Genneper Parken. Enthousiaste en kundige docenten staan voor je klaar om je te ondersteunen bij jouw studie en je persoonlijke vorming tot docent LO. Daarbij werken we nauw samen met vaste partners op de arbeidsmarkt, zodat jij altijd een leuke en zinvolle stage hebt.

Tot slot staat Fontys ALO bekend om haar goede sfeer en geven studenten aan zeer tevreden te zijn over het positieve lesklimaat.

Wat verwachten wij van jou

Als jij ervoor kiest om de ALO te gaan doen verwachten we van jou een ondernemende, nieuwsgierige en proactieve houding. Je vindt het leuk om zelf actief te zijn met sport- en beweegactiviteiten, maar je vindt het vooral een uitdaging om kinderen en jongeren les te geven. Je vindt het prettig om samen te werken met anderen en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen studie.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 26 januari

In gesprek met onze studenten en docenten

Mini - College

Bekijk het mini- college van Lars Borghouts over motiverend beoordelen

Contact met Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding

08850 81111
sporthogeschool@fontys.nl