• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De hamburger die je koopt, je nieuwe jeans, een auto; dit zijn allemaal voorbeelden van producten die door een logistieke keten zijn gegaan. Al deze producten zijn gefabriceerd, opgeslagen in magazijnen en gedistribueerd naar de winkel waar je ze gekocht hebt. Dit gaat allemaal vlekkeloos dankzij het opzetten van slimme logistieke netwerken. Venlo is een belangrijk logistiek knooppunt in Europa, dankzij “smart logistics”. In de regio Venlo is een groeiende behoefte aan hoogopgeleide logistiek medewerkers.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Project based learning staat centraal. In de lessen en workshops krijg je theorie aangereikt die je meteen kunt verwerken in het project. Gedurende de projecturen zal je dan ook worden getraind in het ontwikkelen van je persoonlijke sterktes. Je persoonlijke groei en loopbaan worden begeleid door een mentor. Tijdens je studie begin je al met het bouwen van je netwerk. Het onderwijs sluit zeer goed aan bij de behoefte in de regio. Bedrijfsbezoeken, projecten met bedrijven en twee stages bereiden je voor op een groeiend werkveld. We hebben uitstekende relaties met (inter)nationale logistieke bedrijven, wat helpt bij het vinden van een geschikte stageplaats en baan.

Wat verwachten wij van jou

Als een toekomstig logistics engineer ben je geïnteresseerd in hoe dingen georganiseerd zijn. Je houdt ervan om achterliggende processen te doorgronden. Als je een beslissing neemt doe je dat op basis van cijfers. Je raakt gemotiveerd door een goede samenwerking met anderen, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Buiten de colleges wordt er van je verwacht dat je inzet toont in groepsopdrachten en zelfstudie. Je werkt actief aan het verbeteren van je persoonlijke competenties. Maar het allerbelangrijkste is dat je de goede keuze maakt en plezier hebt in je studie.

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Venlo
Opleiding B Logistiek en Technische Vervoerskunde
Zo pak je het aan

Ontdek de opleiding samen met een Fontys Venlo student

Bekijk de opleiding door de ogen van Peter Jan! Wat houdt de opleiding Logistiek in? En welk advies heeft Peter Jan voor aankomende studenten?

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 19 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels, Duits
Graad (titel)
Bachelor of Science

Internationale en Duitse stream

De opleiding Logistics Engineering wordt ook in het Duits en Engels aangeboden.

Sfeerafbeelding Fontys