• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Wil jij mensen helpen door een zelf ontworpen technische oplossing? Een hulpmiddel wat er voor zorgt dat iemand weer functioneert in de maatschappij en geen last meer heeft van zijn beperking. En dit door middel van een op maat gemaakte creatie die jij zelf adviseert én in delen maakt? Kies voor de opleiding Mens en Techniek! Met Orthopedische (Schoen)Technologie. Je wordt expert in het aanmeten, ontwerpen en maken van hulpmiddelen. Jouw bureau staat daarom in de behandelkamer, maar ook in de werkplaats. Tijd om de mouwen op te stropen!

Wat kun je van ons verwachten

Fontys Hogeschool is de enige hogeschool die dit aanbiedt. Wij leren je hoe je de mobiliteit van mensen bevordert door ze hulpmiddelen aan te meten: orthopedische schoenen, braces, bandages (orthesen) en protheses. Je leert hoe je hulpmiddelen ontwerpt en maakt. Hierbij leer je alles over verschillende materialen, constructieleer en biomechanica. Gebruik makend van de nieuwste apparatuur, zoals 3d printers en scanners. Naast technische kennis heb je ook medische kennis nodig en sta je met veel mensen in contact. Deze opleiding combineert praktijk en theorie met real life casussen en is niet te groot. Docenten kennen je bij naam!

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een grote interesse in techniek en wilt andere mensen verder helpen. Dit door middel van techniek en creativiteit. Je werkt graag met je handen. Je wordt dan ook enthousiast van het ontwerpen van hulpmiddelen voor steeds weer één specifieke cliënt. Iets creëren, met waar behoefte is, oog voor esthetiek. Als orthopedisch (schoen)technoloog zoek je naar oplossingen voor mobiliteitsproblemen of beperkingen, bezien vanuit de anatomie en werking van het lichaam.

Lise loopt stage in Kenia

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Mens en Techniek
Zo pak je het aan

Contact met Mens en Techniek

08850 77011
paramedisch@fontys.nl