• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De beroepspraktijk van nu stelt hoge eisen aan zangers, dansers en theatermakers en verschillende disciplines als theater, musical, dans en cabaret worden meer en meer vermengd in een en dezelfde voorstelling.
De Academie voor Muziek- en Musicaltheater leidt jou op tot zanger/acteur of danser/zanger/acteur met kwaliteiten op een authentiek en solistisch niveau. Het karakter van je stem, je bewegingsaanleg, je talent en je persoonlijkheid bepalen in welk genre je gaat werken: Muziektheater of Musicaltheater.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Je ontwikkelt je professionele uitvoeringskwaliteiten door groeps- en individuele coaching door docenten uit het internationale werkveld die hun sporen in het vak hebben verdiend. Je krijgt steeds meer zicht op het samenspel tussen alle geledingen die bepalend zijn voor een muziek- en musicaltheaterproductie: muziek, regie, choreografie, dramaturgie, techniek enzovoort.
De inzet van de Academie voor Muziek- en Musicaltheater is het ontwikkelen van persoonlijkheden die zich bewust zijn van hun kwaliteiten binnen de verschillende disciplines zang, theater en dans op internationaal topniveau.

Wat verwachten wij van jou

Tijdens de opleiding ontwikkel je je communicatieve, analytische, ondernemende en reflectieve vaardigheden. Deze zijn mede bepalend voor het succesvol functioneren als professional in de muziek- en musicaltheaterwereld. Je moet over voldoende zang-, dans-, speel- en creatieve vaardigheden beschikken. Tijdens de audities letten we op zang, dans, spel, beweging, liedinterpretatie, solfège, algemene muziekleer, creativiteit en motivatie.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Voortraject

Sfeerafbeelding Fontys
Vooropleidiing Muziektheater

Studiekosten

De kosten op een rij

Alumnus

Christanne de Bruijn in de hoofdrol

Sfeerafbeelding Fontys
Trailer "De Dirigent"
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Music

Milan van Waardenburg

In Der Glöckner von Notre Dame

Oedo Kuipers

in Mozart! Das Musical