• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou
Als sociaal werker ben je nieuwsgierig, flexibel en wil je graag mensen helpen. Maar wat is helpen? En wat betekent dit voor jou? Het gaat uiteindelijk altijd om de wensen en doelen van de ander. Soms zijn er zaken die het leven op z'n kop zetten en gevolgen hebben voor het individu, de familie en de buurt. Als professional binnen het sociale werkveld ondersteun je mensen bij het nemen van regie op hun eigen leven. Je werkt vanuit de kracht en kwaliteit van een ander. Ook weet je om te gaan met verandering bij groepen en bij Zorg- en Welzijnsorganisaties. Dit binnen soms ingrijpende maatschappelijke ontwikkelingen.
Meer over de inhoud

Wat leer je bij Social Work?

We dagen je uit om je te verwonderen, vragen te stellen en zelf op zoek te gaan naar antwoorden. Door kritisch te kijken naar actuele beroepsvraagstukken stimuleren we je om vanuit verschillende perspectieven te denken en te handelen. Je leert bij Social Work vanuit verschillende kanten naar een beroepsvraagstuk te kijken en om te gaan met veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding of ziekte, dit heeft impact op ouders, kinderen en directe familie. Al deze betrokkenen kunnen behoefte hebben aan jouw ondersteuning. Een ander voorbeeld is de leefbaarheid in een buurt. Je leert als sociaal werker samen met buurtbewoners, de gemeente en andere professionals initiatieven rondom bijvoorbeeld veiligheid, armoede en saamhorigheid van de grond te krijgen.

Hoe is de studie opgebouwd?

In de eerste twee jaar maak je kennis met diverse onderdelen van het werkveld waarin de sociaal werker zich begeeft. De vakken zijn gericht op het sociaal-agogisch domein. In het 2e jaar start je daarnaast met een stage en deze praktijkuren stijgen gedurende de opleiding. In het 3e jaar ga je verbreden en kies je waarop je gaat specialiseren.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 26 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Social Work

Nieuws en Social Media

klik hier

Studeren bij Sociale Studies