Sportkunde

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Binnen de bachelor Sportkunde word je opgeleid als sportkundige. Binnen de context gezondheid richt je je op het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl die bijdraagt aan de kwaliteit van leven en een gevoel van welzijn. Binnen de context maatschappij ben je meer dan gemiddeld geïnteresseerd in het managen en organiseren in een recreatieve of outdoorgerichte sport- en beweegcontext. 

Wat kun je van ons verwachten?

Als Sportkundige word je opgeleid voor sportprofessional binnen verschillende domeinen: Maatschappij, Gezondheid en Ondernemen. Het accent binnen de opleiding Sportkunde in Eindhoven ligt op Gezondheid en Maatschappij. Je bent in staat om aan de ene kant op verantwoorde en onderbouwde wijze de gezondheid en de prestatie van deelnemers te bevorderen. Aan de andere kant lever je een positieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer óf aan een hoger (sociaal-maatschappelijk) doel door beweegprogramma’s te ontwikkelen en te realiseren. 

Wat verwachten wij van jou?

Studenten die onderwijs volgen binnen het domein gezondheid, zijn geïnteresseerd in het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl die bijdraagt aan de kwaliteit van leven en een gevoel van welzijn. Binnen het maatschappelijk domein ben je meer dan gemiddeld geïnteresseerd in het managen en organiseren in een recreatieve of outdoorgerichte sport- en beweegcontext. Je bent bereid om in een authentieke leeromgeving te leren en zowel zelfstandig als samen met je medestudenten te werken.