• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Binnen de bachelor Sportkunde word je opgeleid als Sportkundige. Binnen de context gezondheid richt je je op het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl die bijdraagt aan de kwaliteit van leven en een gevoel van welzijn. Binnen de sociaal maatschappelijke context ben je meer dan gemiddeld geïnteresseerd in het managen en organiseren in een recreatieve of outdoorgerichte sport- en beweegcontext.  

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten?

Als Sportkundige word je opgeleid voor sportprofessional binnen verschillende contexten: Gezondheid, Ondernemen en de Sociaal Maatschappelijke context. Het accent binnen de opleiding Sportkunde in Eindhoven ligt op Gezondheid en Maatschappij. Je bent in staat om aan de ene kant op verantwoorde en onderbouwde wijze de gezondheid en de prestatie van deelnemers te bevorderen. Aan de andere kant lever je een positieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer óf aan een hoger (sociaal-maatschappelijk) doel door beweegprogramma’s te ontwikkelen en te realiseren. 

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt een ondernemende en proactieve houding en vindt het prettig om, zowel zelfstandig als samen met je medestudenten, te werken in een interactieve omgeving. Je bent in staat om kritisch naar je eigen professionele handelen te kijken met als doel om jezelf te ontwikkelen én de ontwikkeling van anderen te stimuleren.

Je wilt graag leren in de praktijk en bent je daarbij bewust van beroepsgerelateerde waarden en normen.